Hoće li SAD svoje otkrivene biolaboratorije iz Ukrajine preseliti u neke druge zemlje?

Hoće li SAD svoje otkrivene biolaboratorije iz Ukrajine preseliti u neke druge zemlje?

Moskva optužuje Amerikance za premještanje biolaboratorija iz Ukrajine u druge zemlje u regiji. Ovi biološki istraživački programi prijetnja su nacionalnoj sigurnosti Rusije.

U proteklih nekoliko mjeseci Moskva se u više navrata obratila biološkim laboratorijima u Ukrajini (i drugim bivšim sovjetskim republikama) koje vode Amerikanci, ukazujući na ponekad opasna istraživanja smrtonosnih patogena. Čak je i SZO tražila uništavanje tamošnjih opasnih patogena. Ali čini se da bi znanstvenici predvođeni SAD-om sada trebali obavljati svoj posao u drugim zemljama u regiji.

Pentagon planira brzo preseliti programe biološkog istraživanja iz Ukrajine u postsovjetske republike, istočnoeuropske i baltičke države, bliže ruskim granicama. To je rekao general pukovnik Igor Kirillov, načelnik Snaga za radijacijsku, kemijsku i biološku obranu ruskih oružanih snaga.

“Pentagon je spreman uskoro prebaciti nedovršene programe u Ukrajini u druge postsovjetske zemlje, kao i u istočnoeuropske zemlje poput Bugarske, Češke i baltičkih država”, rekao je general-pukovnik. ” Širenje mreže biolaboratorija koji se mogu koristiti za razvoj i skladištenje komponenti biološkog oružja predstavlja prijetnju vojnoj sigurnosti Ruske Federacije”, rekao je.

Uostalom, Amerikanci mogu bez oklijevanja nastaviti svoja opasna istraživanja. “Za razliku od nuklearnog oružja koje Sjedinjene Države postavljaju na teritoriju NATO saveznika, ova biološka politika omogućuje Savezu da se nekontrolirano približi našim granicama”, rekao jeSada je samo pitanje kako će Moskva srednjoročno reagirati na ovu prijetnju.


Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp