Shaquille O’Neal objašnjava zbog čega smatra da je Zemlja ravna

Shaquille O’Neal objašnjava zbog čega smatra da je Zemlja ravna

Shaquille O’Neal otkrio je da ga zanima teorija ravne Zemlje, rekavši da se “nije prevrnuo” na nedavnom letu iz SAD-a za Australiju.

Legenda NBA lige nedavno se pojavila u australskoj radio emisiji Kyle and Jackie O, gdje je priznao da je uživao slušati teorije o ravnoj zemlji iako nije nužno vjerovao svemu što je čuo.


Rekao je: “Volim ih slušati. Ne radi se o tome jesam li u pravu ili u krivu, samo ih volim slušati.”


Na pitanje vjeruje li da je Zemlja ravna, samo je odgovorio da je to ‘teorija’, ali nije otišao toliko daleko da kaže da je i on sam u potpunosti slaže s njom.


No, tada je dodao: “Na primjer, danas sam letio dvadeset sati – niti jednom nisam prošao… ovuda. Nisam pao, nisam išao naglavačke. To je samo teorija.

O’Neill je bio prilično uporan u onome što je imao za reći – kada je voditelj Kyle istaknuo da možete letjeti u Australiju iz dva različita smjera, ovisno o tome odakle letite, bivša košarkaška zvijezda je rekla: “Da, ali to je još uvijek ravna crta .”

Zatim je dodao: “Još jedna teorija – znate kako kažu da se svijet vrti? Trideset godina živim u kući na jezeru i nijednom jezero nije skrenulo lijevo ili desno.”

U svakom slučaju, ne bi bilo prvi put da 50-godišnjak spominje teoriju o ravnoj zemlji.

Govoreći u The Big Podcastu 2017., rekao je: “Istina je: Zemlja je ravna. Zemlja je ravna.”


Nastavio je: “Slušajte, postoje tri načina za manipuliranje umom: ono što čitate, ono što vidite i ono što čujete.


“U školi, prva stvar koju nas uče je, ‘Oh, Kolumbo je otkrio Ameriku’… Kolumbo nije otkrio Ameriku. Pa slušaj, vozim se od obale do obale, i ovo s**t mi je ravno. Satelitske slike se mogu nacrtati i napraviti.”


O’Neal je dodao: “Samo kažem, kad vozim od Floride do New Yorka: ravno, New York do Seattlea: ravno, Seattle do LA-a: LA natrag do Floride: ravno.”

 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp