Stravičan bombaški napad na rusko veleposlanstvo u Kabulu: poginulo 20 ljudi

Stravičan bombaški napad na rusko veleposlanstvo u Kabulu: poginulo 20 ljudi

U Kabulu, glavnom gradu Afganistana, danas je odjeknula snažna eksplozija ispred ruske ambasade, koja je bila meta napadača. U ovom stravičnom napadu 20 ljudi je smrtno stradalo.

Prema navodima policije, bombaš samoubojica pokušao je prići ulazu u veleposlanstvo, ali su ga stražari ustrijelili dok je prilazio kapiji. Ruski mediji javljaju da je broj žrtava velik, minimalno 20 ubijenih, no za sada to nije službeno potvrđeno.

“Prije nego što je stigao do cilja, napadača samoubojicu prepoznali su i ustrijelili stražari ruskog veleposlanstva. Za sada nema informacija o žrtvama”, rekao je za Reuters Mavlai Sabir, šef policijske oblasti u kojoj se dogodio napad.

S druge strane, ruska agencija RIA Novosti tvrdi da su u eksploziji ozlijeđena dva Rusa – diplomat i čuvar veleposlanstva. Prema sugovornicima agencije, do incidenta je došlo kada je zaposlenica izašla pred ljude koji su stajali u redu za vize.

U eksploziji je poginulo ili ozlijeđeno 15 do 20 ljudi, rekao je.

Rusija je jedna od rijetkih zemalja koja ima veleposlanstvo u Kabulu nakon što su talibani preuzeli zemlju prije više od godinu dana. Iako Moskva službeno ne priznaje talibansku vladu, oni su u pregovorima s dužnosnicima o sporazumu o opskrbi benzinom i drugom robom.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp