Stravično! Iznenadna smrt mladog i zdravog hrvatskog specijalca potresla i šokirala Hrvatsku

Stravično! Iznenadna smrt mladog i zdravog hrvatskog specijalca potresla i šokirala Hrvatsku

Tragična vijest o iznenadnoj smrti mladog i zdravog hrvatskog specijalca tokom obuke potresla je danas policijske i vojne krugove, a još trojica pripadnika ATJ Lučko osjećala su se loše te se jedan od njih nalazi na bolničkom liječenju.

Mladi pripadnik Antiterorističke postrojbe Lučko preminuo je u utorak ujutro u bolnici Sveti Duh u Zagrebu, a uzrok smrti je još uvijek nepoznat. Tijelo će biti prevezeno na obdukciju i tek onda će se znati što je kod pripadnika ATJ Lučko uzrokovalo smrt. Njegov drugi kolega koji je zajedno s njim doveden jučer u bolnicu je stabilno i izvan je životne opasnosti.

Kako doznajemo, preminuli je imao 30 godina i bio je selektiran u grupi od trideset policajaca koji su počeli pripreme za budući selekcijski postupak, a pozlilo mu je kada je s ostalim kolegama trčao na nasipu.

Obojica policajaca su novi članovi ATJ Lučko, a u vrijeme nesretnog događanja koji se zbio jučer nalazili su se na pripremama za budući selekcijski postupak. Bio je to njihov prvi dan priprema.

Tek kada se prođu pripreme, počinje selekcijski postupak koji je zahtjevan, traje par mjeseci i tek najbolji postaju stalni pripadnici Antiterorističke postrojbe Lučko.

U MUP-u su rekli da se još uvijek provode izvidi i utvrđuju sve okolnosti ovog događaja te će javnost biti o tome detaljno obaviještena čim dođu do nekih informacija. Iz MUP-a, dakle, ništa ne skrivaju nego im je, kako ističu, potrebno vrijeme da utvrde sve  relevantne činjenice.

Neslužbeno, preminuli policajac je s područja Zaprešića i otac je dvoje maloljetne djece. Njegova obitelj, prijatelji i poznanici u šoku su jer je bio u top formi i živio zdravim, sportskim životom.

Imao je samo 30 godina, primljen je u Lučko u grupi s 30-ak novih pripadnika koji su dobili privremeno rješenje na šest mjeseci. Redovno je trenirao i bio potpuno zdrav mladi čovjek. Važno je napomenuti da je preminuli specijalac izabran među kandidatima kao jedan od najboljih po njegovim psihofizičkim parametrima – izjavio je komandant ATJ Luško Mate Bilobrk o preminulom specijalcu te naglasio kako je 30-godišnjak bio u interventnoj policiji te da je imao A kategoriju liječničkog pregleda što znači da nije imao apsolutno nikakvih zdravstvenih problema ni tegoba. Tim više je šokantno pomisliti na činjenicu da je ovako zdrav, mladi čovjek iznenada preminuo za vrijeme sportske aktivnosti.

Ekipa iz baze mu je pomagala do dolaska hitne – istaknuo je Bilobrk. Drugi pripadnik ATJ-a koji je završio u bolnici inače je iz Siska, piše Dnevnik te dodaje da su ostala dvojica kojima je pozlilo sada na kućnoj njezi.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp