Vernon Coleman – Neugodna istina


  1. Tvrdi se da bi djeca mogla umrijeti ako obitelji ove zime isključe centralno grijanje. Ali, oni će, ako ništa drugo, biti mnogo zdraviji. Centralno grijanje bila je rijetkost kao i pošteni političari kad sam ja bio dijete, a mi smo bili puno zdraviji od današnjih hripavih, osjetljivih slabića. Centralno grijanje nesumnjivo je jedan od čimbenika odgovornih za trajnu epidemiju respiratornih smetnji i problema sa sinusima.
  2. Ove zime bit će mnogo poplava. Za slike domaćina koji neutješno bulje u svoje poplavljene kuhinje okrivit će se globalno zatopljenje. Nitko se neće usuditi kriviti činjenicu da je dosta kuća sada izgrađeno na poplavnim ravnicama . Poplave, naravno, neće pomoći kontinuiranoj nestašici vode. Nitko u glavnim medijima neće se usuditi istaknuti da broj stanovnika godinama ubrzano raste, ali da Engleska nije izgradila novi veliki rezervoar od 1981. godine. Planovi za provođenje vode sa sjevera na jug su odloženi.
  3. Zašto plaćamo dobar novac za Ured za odgovornost? Korisno je kao i brzo bacanje kugle s jednom nogom. U ožujku 2021., na primjer, OBR je prognozirao da će inflacija ove godine dosegnuti 1,6% , a 1,9% 2023. godine
  4. Bio sam zabranjen s YouTubea, Facebooka, Twittera i ostalih društvenih medija. Zabranili su me svi mainstream mediji. Spriječen sam pojaviti se u radijskim programima. Prijetili su mi, lagali, klevetali i zabijali mi nož u leđa. A, nedavno je BrandNewTube (video platforma) hakiran. Postoji li ovdje obrazac? Svakog tjedna, desetaka tisuća ljudi gledalo je moje stare videozapise pune istine na BrandNewTubeu i probudilo se što se događa. Nekoliko tjedana nijedan od tih videa nije bio vidljiv i milijuni koji su se možda probudili ostat će spavati. Urotnici će navijati. Transkripti su, uzgred, svi dostupni na mojim web-stranicama, iako svaki mjesec ima mnogo tisuća pokušaja da ih se skine. Drago mi je što mogu reći da su videozapisi još uvijek dostupni na većini drugih platformi.vernoncoleman.comje uklonjen 1990-tih, vlasti su hakiranje pratile do FBI-a i, što nije iznenađujuće, ništa nije poduzeto po tom pitanju.)
  5. NHS je upravo potrošio milijun funti na LGBTQ i antirasističke događaje. To je bilo jednako nevažno bacanje novca kao da je NHS potrošio milijun funti na sponzoriranje turnira u pikadu. Tko je odobrio taj trošak? Trebalo bi nam reći. To je naš novac.
  6. Nakon posljednje bankarske krize uvedene su mjere kako bi se osiguralo da porezni obveznici nikada više neće morati spašavati banke. Mjere su bile neuspjeh. Bank of England je izvijestila da nijedna banka u Ujedinjenom Kraljevstvu ne bi mogla propasti bez štete svojim klijentima i/ili poreznim obveznicima.
  7. Zemlje G7 otkrile su rusku gornju cijenu nafte – ograničenje koliko će Rusiji dopustiti naplaćivati svoju naftu. Nažalost, Rusija se neće obazirati na ograničenje cijena, kao ni zemlje poput Kine i Indije koje kupuju rusku naftu, a nisu članice G7. Ovo mora ostati zabilježeno kao jedna od potpuno beskorisnih odluka u povijesti. Usput, funta i dalje brzo pada, ali rublja se čini relativno zdravom, hvala na pitanju.
  8. Vijeće koje vode liberalni demokrati dopušta radnicima da imaju istu plaću za četverodnevni radni tjedan. Skupljači smeća radit će 30 sati tjedno umjesto dosadnih 37 sati tjedno. Osam od deset britanskih radnika je za četverodnevni radni tjedan. Kladim se da su i oni za dva sata dnevno i 26 tjedana odmora. A, da stvari budu još gore (za gospodarstvo) sada postoji kampanja među mladim ‘radnicima’ da rade što manje da se mogu izvući dok bi trebali raditi. Oni to zovu ‘tiho odustajanje’ – novi sinonim za lijenost.
  9. Vlada Ujedinjenog Kraljevstva je pozvana povećati minimalnu plaću kako bi obitelji imale minimalni prihod od £43,400. To će, kako se tvrdi, omogućiti obiteljima život vrijedan življenja – uz pretplatu na Netflix. Loša strana je, naravno, to što će nezaposlenost dosegnuti oko 30 milijuna jer će gotovo svaka tvrtka u zemlji propasti. Ipak, ne smijemo dopustiti da takve sitnice stanu na put lijevom ludilu.
  10. Doktori opće prakse uživali su u velikom povećanju plaća tijekom prijevare s koronom – unatoč činjenici da im je prosječni radni tjedan smanjen na 26 sati (trodnevni tjedan). Nigdje u glavnim medijima nisam vidio da je netko istaknuo da je golemo povećanje plaća rezultat toga što su liječnici opće prakse prihvaćali honorare da svojim pacijentima koji ništa ne sumnjaju ubadaju otrovni eksperimentalni lijek. Kada honorar postaje mito, pitam se? U međuvremenu, NHS je u tako užasnom stanju da pacijenti radije biraju umrijeti kod kuće nego riskirati liječenje. Liječnici i medicinske sestre trebaju se sramiti. Ali, oni prijete štrajkom za još više novca. A, smrt NHS-a se pripisuje dugom Covidu.

 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp