Njemački ministar gospodarstva Robert Habeck zagovara nestanak struje

Njemački ministar gospodarstva Robert Habeck zagovara nestanak struje

Činjenica da bi Robertu Habecku bilo bolje kao piscu dječjih knjiga – pogotovo otkako je na javnoj televiziji pokazao svoje upitno razumijevanje insolventnosti. Naime, pogled na Habeckova “djela” već bi nam dao informaciju o njegovu svjetonazoru, pa bismo odmah znali na čemu smo s njim. Primjerice, njegova priča “Kad je postalo tiho i mračno” iz 2021. godine sada je ponovno u fokusu medija, jer govori upravo o nestanku struje kojega autor u toj priči romantizira. I to je zapravo nešto stvarno super, ako se njega pita, dakle to je temeljna poruka spomenute Habeckove priče – da nestanak struje može biti vrlo zabavan i zbližiti ljude! Dakle, pripremimo se za dekice i svijeće…

Javnosti je već poznato da ministar gospodarstva Habeck ne samo da nestanak struje zimi čini mogućim, već i sve neizbježnijim, ne samo time što odbija produljiti radni vijek preostalih njemačkih nuklearnih elektrana.

Stoga se čini zanimljivim i zgodno je primijetiti da je Robert Habeck u dječjoj knjizi Mali heroji, velike avanture (svezak 2), koja je objavljena 2021., znao reći kako je nestanak struje zapravo jako zabavan.

Jedna recenzija opisuje priču “Kad je postalo tiho i mračno”:

U “Kad je bilo mirno i mračno”, nestanak struje baca peteročlanu obitelj u kaos svake večeri… bez svjetla, bez telefona, bez interneta… katastrofa!! Ili?!? Jer svatko može dobiti puno od ove avanture…

Navodno je Habeck, u suradnji sa svojom suprugom, ovdje već predstavio savršenu priču koju roditelji mogu čitati svojoj uplašenoj djeci kada pate od posljedica njegove energetske politike – pod uvjetom da su pripremljeni tako da imaju u pričuvi alternativne izvore svjetlosti za njihovo zbrinjavanje čak i bez struje u večernjim satima. Nažalost, čini se da njemački ministar gospodarstva niti ne zna da će kuhalo za vodu također prestati raditi u slučaju nestanka struje. Evo što se može pročitati u drugoj recenziji:

“Kad je postalo tiho i mračno” opisuje nestanak struje u gradu. Nekako se svi malo zbliže, a Emilyna obitelj čak pozove staru Petersen k sebi, koja joj ispriča nešto o svojim iskustvima tijekom rata. Kad joj mama pruži šalicu čaja, znam da netko nije obraćao dovoljno pozornosti. Koliko ja znam, za kuhanje čaja treba vam topla voda.Ali sviđa mi se kako se susjedstvo okuplja oko vatrene košare, pa čak i pjeva zajedno. Također i opis kako se djeca skrivaju u mraku i postaju jedno s pozadinom.

Vrlo je upitno hoće li se promrzli njemački građani okupljati oko vatrenih košara i radosno pjevati u nadolazećoj zimi.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp