SZO ne odustaje od korona histerije – Tvrde da je “pandemija” daleko od kraja

SZO ne odustaje od korona histerije – Tvrde da je “pandemija” daleko od kraja

Broj novih slučajeva koronavirusa pao je u svijetu prošli tjedan za oko 12 posto, pokazuje posljednji tjedni pregled Svjetske zdravstvene organizacije o takozvanoj pandemiji objavljen u srijedu, no to ne sprječava SZO da zadrži smjer panike i straha u želji da nastavi provoditi globalnu kontrolu stanovništva i masovno procijepljivanje eksperimentalnim cjepivima.

UN-ova zdravstvena agencija izvijestila je da je prošli tjedan bilo nešto manje od 4,2 milijuna novih infekcija i oko 13.700 smrtnih slučajeva, što je pad od 5 posto.

“Ovo je vrlo ohrabrujuće, ali nema jamstva da će se ti trendovi nastaviti”, rekao je glavni direktor WHO-a Tedros Adhanom Ghebreyesus na konferenciji za novinare. 

“Najopasnije je pretpostaviti (da) hoće”, rekao je. Dodao je da iako je broj tjednih prijavljenih smrtnih slučajeva pao za više od 80 posto od veljače, jedna osoba i dalje umire od korona virusa svake 44 sekunde i da se većina tih smrti može izbjeći.

U svom izvješću o korona histeriji, WHO je naveo da se smrtnost od korone smanjila u jugoistočnoj Aziji, Europi i na Bliskom istoku, ali je porasla u Africi, Americi i zapadnom Pacifiku.

Marija Van Kerkov, tehnička voditeljica SZO-a za koronu, napomenula je da virus još nije ustalio u sezonski obrazac te da će njegova kontinuirana evolucija zahtijevati stalno praćenje i moguće prilagodbe dijagnostike, liječenja i cjepiva.

Znanstvenici upozoravaju da će se korona virus zadržati daleko u budućnosti, dijelom zato što postaje sve bolji i bolji u zaobilaženju imuniteta od cijepljenja i prošlih infekcija. Stručnjaci ukazuju na novo istraživanje koje sugerira da najnovija varijanta omikrona postaje sve popularnija u SAD-u – BA.4.6, koja je bila odgovorna za oko 8 posto novih infekcija u SAD-u prošlog tjedna – čini se čak boljom u izbjegavanju imunološkog sustava od dominantne BA .5.

Vlasti u Kini ovaj su tjedan zatvorile 65 milijuna svojih građana pod stroga ograničenja i obeshrabruju putovanja tijekom nadolazećih državnih praznika.

Diljem zemlje, 33 grada, uključujući sedam pokrajinskih prijestolnica, pod potpunim su ili djelomičnim karantenama koje pokrivaju više od 65 milijuna ljudi, prema podacima koje je kasno u nedjelju objavio kineski poslovni časopis Caikin.

Navodi se da su epidemije zabilježene u 103 grada, što je najviše od prvih dana pandemije početkom 2020. godine. Ne treba zaboraviti spomenuti da je u Kini gotovo cjelokupno stanovništvo cijepljeno te da su “mjere” protiv korone. na snazi ​​su od početka histerije.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp