Dr. Vernon Coleman – Novac ponestaje

Dr. Vernon Coleman – Novac ponestaje

Za nekoliko godina neće biti ni škola, ni sveučilišta, ni bolnica, ni novih cesta, ni liječnika opće prakse, ni oružanih snaga, ni knjižnica, ni ičega drugoga. Kakve su to gluposti, pitate se. Oprostite, ali nisu gluposti.

Dopustite mi da objasnim. Problem su mirovinska očekivanja radnika u javnom sektoru (državni službenici i tako dalje).

Zaposleni u javnom sektoru vjerojatno misle da je njihov novac od mirovine negdje zabačen u veliku škrinju uvezanu u mesing – spreman da ga skupljaju. Pa – nije.

Vlada je potrošila sav novac od mirovina. I sada tim budućim umirovljenicima duguje 2,6 trilijuna funti. To je 106% bruto domaćeg proizvoda Ujedinjenog Kraljevstva.

I, da stvari budu gore, mirovine u javnom sektoru otporne su na inflaciju. (To znači da će bivšim državnim službenicima iduće godine mirovine porasti više od 10%, a onima koji su radili u privatnom sektoru mirovine će porasti najviše 5%).

Isplata mirovina koje je obećala dovest će do bankrota Vladu koja će morati smanjiti usluge, masovno povećati poreze i poništiti obećanja. E, a mjesni odbori su u još gorem kaosu.

Kao što sam objasnio u svojoj knjizi Stuffed!  (koja je objavljena 2012.) neće proći dugo prije nego što će 100% lokalnih poreza prikupljenih od strane općina biti potrebno za isplatu mirovina bivših zaposlenika – od kojih su tisuće bile masivno preplaćene i stoga su im obećane apsurdno velikodušne mirovine.

Evo što sam rekao u knjizi Stuffed! još 2012. godine: ‘Vlada više ne može priuštiti isplatu mirovina koje je obećala radnicima u javnom sektoru. Niti si Vlada može priuštiti isplatu državne mirovine. I, samo da stvari budu još gore, politike Vlade i EU uništile su privlačnost privatnih mirovina. Za generaciju će naše ulice biti prepune engleskih starijih prosjaka koji mole da im se da dovoljno novca da kupe malo hrane.’

Samo sam mislio da želite znati. Vlada vam to neće reći. Neće ni mainstream mediji.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp