Skandal – Popularni crtani film Pepa Pig od sada u svojim epizodama ima lezbijski roditeljski par

Skandal – Popularni crtani film Pepa Pig od sada u svojim epizodama ima lezbijski roditeljski par

Skandalozna epizoda je uslijedila nakon što su tisuće ljudi potpisale peticiju kojom pozivaju na istospolnu obitelj u popularnoj crtanoj seriji Peppa Pig koja prikazuje lezbijski par.

Popularna animirana dječja TV serija Peppa Pig predstavila je svoj prvi lezbijski par. U novoj epizodi, koja je u utorak emitirana na Kanalu 5, polarna medvjedica Penny, koja crta svoje roditelje, otkriva Peppi da ima “dvije mame”.

Oba “roditelja” vide se u haljinama dok uživaju u obiteljskoj večeri kod kuće sa svojom kćeri.

„Živim sa svojom i drugom mamom. Jedna mama je doktor, a jedna kuha špagete. Volim špagete“, kaže Peni.

“Mnogi od onih koji gledaju seriju imat će dvije mame ili dva tate i puno će značiti da njihova iskustva budu predstavljena u tako kultnom dječjem programu”, rekao je glasnogovornik organizacije Robbie de Santos, a prenose britanski mediji. .

Emitiranje ove “značajne epizode” uslijedilo je nakon što je peticija kojom se traži uvođenje istospolne roditeljske obitelji u crtić skupila gotovo 24.000 potpisa.

Autori peticije upozorili su da bi se, ako se njihov zahtjev ne ispuni, “djeca istospolnih roditelja mogla osjećati otuđeno od Peppe Prase”, dok bi ih druga djeca “mogla maltretirati, jednostavno zbog neznanja”.

Na društvenim mrežama Pennyne ‘mame’ izazvale su različite reakcije, neki su korisnici pljeskali kreatorima serije što nisu ograničili dječji “pogled na život”, a drugi su govorili da svojoj djeci više neće dopustiti da gledaju seriju.

Jedna osoba je otišla dalje izražavajući zabrinutost da su novi likovi serije „ potpuno beli “, dodajući: „Gde je interseksualnost?“

Popularnu crtanu seriju kreirao je britanski studio za animaciju Astley Baker Davies, a prati život Pepea, njenih prijatelja i obitelji. Serija je prvi put emitirana 2004. godine i od tada je emitirana u preko 180 zemalja.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp