Europa se ove zime vraća u hladni “mračni” vijek

Europa se ove zime vraća u hladni “mračni” vijek

Možete li zamisliti da vas pošalju u zatvor na tri godine ako ste se usudili namjestiti termostat iznad 19 stupnjeva?

Ovo je predloženi propis koji se trenutno razmatra u velikoj europskoj zemlji. Ako niste obraćali puno pozornosti na ono što se događa u Europi, morate se probuditi. Prirodni plin u Europi sedam je puta skuplji nego početkom prošle godine, i to zbog rata u Ukrajini, odnosno zbog sankcija Rusiji. Više od 55 posto prirodnog plina koji Njemačka inače koristi dolazi iz Rusije. No sada su sankcije sve promijenile i Europa se suočava s iznimno oštrom zimom velikih nestašica, obavezne štednje i apsolutno suludih računa za grijanje.

Stvari će u nadolazećim mjesecima postati vrlo hladne diljem Europe, a oni Europljani koji se odluče pobuniti protiv novih ograničenja koja se provode mogli bi se doslovno naći u zatvoru…

Švicarska razmatra mogućnost zatvaranja svakoga tko grije svoje prostorije iznad 19 stupnjeva Celzijevih do tri godine ako zemlja bude prisiljena smanjiti potrošnju plina zbog nestašice.

Država bi također mogla kazniti one koji krše predložene nove propise.

U razgovoru za švicarske medije, Markus Sporndli, koji je glasnogovornik saveznog ministarstva financija, objasnio je da bi dnevna stopa kazni mogla početi od 30 švicarskih franaka (26 funti).

Ako živite u Europi, pripremite se da ćete se ove zime odjenuti vrlo toplo.

Neki bi mogli očekivati ​​samo korištenje prijenosnih grijača kako bi stvari bile normalne, ali očito uporaba takvih grijača “ne bi bila dopuštena” prema novim propisima koje Švicarska razmatra…

Mediji su također izvijestili da grijalice neće biti dopuštene te da će saune i bazeni morati ostati hladni.

Što duže bude trajao rat u Ukrajini, to će energetska kriza u Europi biti gora.

Kraj ere jeftine energije znači i da je na pomolu ozbiljno gospodarsko usporavanje, a to se već vidi u brojkama…

Europa pokazuje znakove da ide u recesiju jer brojna ekonomska istraživanja pokazuju usporavanje uslužnog i proizvodnog sektora u regiji jer se mnogi građani kontinenta bore nositi s rastućim cijenama.

S&P globalni kompozitni proizvodni indeks eurozone pao je u mjesecu kolovozu 2022. godine na najnižu razinu u zadnjih godinu i pol.

 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp