Vrhunski znanstvenici objavili studiju koja razotkriva svu opasnos cjepiva protiv COVID-19


pišu: Jennifer Margulis: i Joe Wang 

Tim od devet stručnjaka s Harvarda, Johns Hopkinsa i drugih vrhunskih sveučilišta objavio je studiju koja mijenja kompletnu paradigmu o učinkovitosti i sigurnosti cjepiva protiv COVID-19 i  iznose konkretne činjenice argumente zašto se cijepljenje protiv Covid-19 pod hitno mora zaustaviti.

Ova studija na 50 stranica, objavljena krajem kolovoza na The Social Science Research Networku, analizirala je podatke CDC-a i industrije sponzorirane o nuspojavama cjepiva i zaključila da mandati za docjepljivanje COVID-19 za mlađe od 18 godina imaju stvarne ozbiljne nuspojave i hospitalizaciju povezanu s infekcijom COVID-19 koja je teoretski spriječena.

Članak je napisao Dr. Stefan Baral, profesor epidemiologije na Sveučilištu Johns Hopkins; kirurg Martin Adel Makary, dr. med., profesor na Univerzitetu Johns Hopkins poznat po svojim knjigama koje razotkrivaju loše i neodgovorno medicinsko ponašanje: Što vam bolnice neće reći i kako transparentnost može revolucionirati zdravstvenu skrb”; i dr. Vinayak Prasad, hematolog-onkolog, profesor na Odsjeku za epidemiologiju i biostatistiku UCSF-a i autor više od 350 akademskih i recenziranih radova.

Ali među ovim timom vodećih međunarodnih stručnjaka koji su napisali ovaj članak je Salmaan Keshavjee, MD, Ph.D., trenutni ravnatelj Harvard Medical School Center for Global Health Delivery, i profesor Globalnog zdravlja i socijalne medicine na Harvard Medical School. Keshavjee je također opsežno surađivao s Partners In Health, neprofitnom organizacijom sa sjedištem u Bostonu, čiji je suosnivač pokojni dr. Paul Farmer.

Rizik odjave

Kao što je navedeno u studiji, studentima u Americi, Kanadi i Meksiku rečeno je da uzmu treću dozu cjepiva protiv COVID-19 ili će u protivnom biti izbačeni iz škole. Necijepljenim učenicima srednjih škola koji tek kreću na koledž također se govori da su cjepiva protiv COVID-19 “obavezna” za sudjelovanje.

Trenutačno postoji 15 država koje nastavljaju poštovati filozofska (osobna uvjerenja) izuzeća, a 44 države i Washington, DC dopuštaju vjerska izuzeća od cjepiva. Ali čak iu tim državama, privatna sveučilišta govore roditeljima da neće prihvatiti državno priznata izuzeća od cjepiva.

Na temelju osobnih intervjua s pola tuceta obitelji, The Epoch Times je doznao da administratori na nekim koledžima i sveučilištima obavještavaju studente da imaju svoje medicinske timove zaposlene na sveučilištu za obradu medicinskih odricanja koje predaju studenti i potpisuju privatni liječnici. Ti će liječnici, kažu obiteljima, odlučiti jesu li navedeni zdravstveni razlozi medicinski opravdani.

5 etičkih argumenata protiv obaveznih booster doza

Iako se o tome rijetko izvještava u glavnim medijima, booster doze cjepiva protiv COVID-19 izazvale su mnogo kontroverzi.

Dok neke zemlje u tišini daju kompenzaciju ljudima za razorne ozljede od cjepiva, a druge zemlje ograničavaju preporuke za cjepiva protiv COVID-19, Sjedinjene Države sada preporučuju da djeca od 12 godina i starija uzimaju Pfizer-BioNTechov booster specifičan za Omicron, a mladi stariji od 18 godina moraju primiti ažuriranu Moderninu špricu.

U isto vrijeme, kanadske vlasti za javno zdravstvo predlažu da Kanađani trebaju primiti cjepiva protiv COVID-19 svakih 90 dana.

U pozadini zbunjujućih i često mijenjanih javnozdravstvenih preporuka i umora od dopune, autori ovog novog rada tvrde da su sveučilišni dopunski mandati neetični. Daju pet konkretnih razloga za ovu hrabru tvrdnju:

1) Nedostatak transparentnosti u kreiranju politike. Znanstvenici ističu da ne postoji formalna i znanstveno rigorozna procjena rizika i koristi o tome jesu li docjepljivači korisni u sprječavanju ozbiljnih infekcija i hospitalizacija za mlade i odrasle osobe.

2) Očekivana šteta. Pogled na trenutno dostupne podatke pokazuje da će mandati dovesti do onoga što autori nazivaju “neto očekivanom štetom” za mlade ljude. Ova očekivana šteta bit će veća od potencijalne koristi pojačivača.

3) Nedostatak učinkovitosti. Cjepiva nisu učinkovito spriječila prijenos COVID-19. S obzirom na lošu učinkovitost cjepiva – autori to nazivaju “skromnom i prolaznom učinkovitošću” – očekivane štete od pojačivača vjerojatno će nadmašiti dobrobiti za javno zdravlje.

4) Nema lijekova za mlade odrasle osobe s oštećenjima od cjepiva. Provođenje cijepljenja kao uvjeta za fakultet posebno je problematično jer mladi ljudi ozlijeđeni tim cjepivima vjerojatno neće moći dobiti naknadu za te ozljede.

5) Šteta za društvo. Obveze ističu autori, odbacuju necijepljene mlade odrasle osobe, onemogućujući im obrazovanje i mogućnosti zapošljavanja na fakultetima. Prisilno cijepljenje uključuje “ozbiljna kršenja slobodnog izbora profesije i slobode udruživanja” , napisali su znanstvenici, posebno kada “mandati nisu potkrijepljeni imperativnim javnozdravstvenim razlozima”.

Posljedice nepridržavanja uključuju neupisivanje, više nemanje pristupa internetu, više nemanje pristupa teretani i drugim sportskim objektima te izbacivanje iz rezidencije kampusa. Ovaj kazneni pristup doveo je do nepotrebnog psihosocijalnog stresa, štete reputaciji, gubitka prihoda i straha od deložacije, da spomenemo samo neke.

22 000 do 30 000 prethodno neinficiranih mladih odraslih osoba mora biti cijepljeno kako bi se izbjegla samo jedna hospitalizacija

Nedostatak učinkovitosti cjepiva glavna je briga za ove istraživače. Na temelju njihove analize javnih podataka dostavljenih CDC-u, procjenjuju da bi između 22.000 i 30.000 prethodno neinficiranih mladih odraslih osoba trebalo biti potaknuto mRNA cjepivom kako bi se izbjegla samo jedna hospitalizacija.

Međutim, ova procjena ne uzima u obzir zaštitu koju pruža prethodna infekcija. Stoga, naglašavaju autori, “ovo treba smatrati konzervativnom i optimističnom procjenom koristi.”

Drugim riječima, mRNA cjepiva protiv COVID-19 su u biti beskorisna.

Obavezna docjepljivanja čine više štete nego koristi

No, dokumentirani nedostatak učinkovitosti samo je dio problema. Istraživači su nadalje utvrdili da po jednoj pojavi hospitalizacije zbog COVID-19 kod mladih odraslih osoba koje prethodno nisu bile zaražene COVID-19, podaci pokazuju da će 18 do 98 “ozbiljnih nuspojava” biti uzrokovano samim cijepljenjem.

Ti događaji uključuju do tri puta veći broj miokarditisa povezanih s docjepljivanjem kod mladih muškaraca u odnosu na broj bolničkih prijema, te čak 3234 slučaja drugih nuspojava koje su tako teške da ometaju normalne dnevne aktivnosti.

U regionalnoj bolnici u Južnoj Karolini službenik na recepciji nosio je gumb na kojem je pisalo “Cijepljen sam protiv COVID-19” s velikom crnom kvačicom.

“Što je s pojačivačima?” upitao je bolnički posjetitelj. “Počinje izgledati kao da trebamo previše cijepljenja.”

“Čini se puno” , složio se sluga. “Teško je znati što učiniti.” Ali imala je jedan savjet za posjetitelje: “Samo nastavite čitati i budite informirani kako biste mogli donijeti informiranu odluku.”

Ovaj novi dokument bitno je štivo za svakoga tko pokušava odlučiti trebaju li nam još cjepiva. Autori završavaju svoju studiju pozivom na akciju. Kreatori politike trebali bi odmah zaustaviti cjepiva za osobe starije od 18 godina, osigurati da oni koji su već ozlijeđeni ovim cjepivima budu nadoknađeni za patnju uzrokovanu cjepivima i otvoreno pregledati rezultate procjena rizika i koristi cjepiva za različite dobne skupine.

Te su mjere potrebne, kažu autori, kako bi se “započelo ono što će biti dug proces vraćanja povjerenja u javno zdravstvo”.

Neka snaga bude s hrabrim znanstvenicima

Dvojica koautora, dr. Kevin Bardosh i Dr. Allison Krug, oboje su zahvalili svojim obiteljima na podršci “javnoj raspravi o obveznim cjepiva protiv Covid-19” u odjeljku zahvale u članku.

Kao što smo već pisali u više navrata, sve veći broj znanstvenika i liječnika govori o upitnoj učinkovitosti i zabrinjavajućim sigurnosnim problemima koji okružuju ova booster cjepiva protiv COVID-19. Oni to čine potpuno svjesni uključenih osobnih i profesionalnih rizika i samim time zaslužuju naše ohrabrenje i podršku.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp