Bolesno – Australske škole već su počele hraniti djecu čipsom od insekata

Bolesno – Australske škole već su počele hraniti djecu čipsom od insekata

Članak u australskom The Daily Telegraphu skriven iza paywalla trenutno izaziva neviđeni bijes na društvenim mrežama. Prema njemu, 1000 australskih škola već prodaje čips od insekata učenicima kako bi popularizirali i normalizirali ovu vrlo upitnu hranu, a sve to za dobrobit klime. Još više uznemiruje popratni video koji prikazuje kako netko – vjerojatno novinar – pokušava uvjeriti vrlo malu djecu da je ovaj čips posebno zdrav za njih. Studija pokazuje suprotno.

Na primjer, pogledajte ovaj video ovdje i djecu koja uživaju u druženju uz čips od cvrčaka, niti ne znajući što konzumiraju:

Na snimci se vidi da djeca u početku niti ne znaju da jedu čips od insekata – to im se otkriva tek kasnije. Vrlo licemjerno.

Naivna djeca uživaju u čipsu niti ne znajući što jedu. Novinar ih pita kakav okus ima čips, na što djeca odgovaraju da je okus čipsa dobar. Novinar je u izvještavanju o čipsu od cvrčaka, upotrijebio hashtagove #ecofriendly i #globalwarming, jer hrana mora biti dobra za klimu (i klikove).

Pitanje koje nam se ovdje nameće je – moramo li bezrezervno prihvatiti sve što nam globalisti nude u ime spasa čovječanstva i klimatske agende? Odgovor je više nego jasan – naravno da ne moramo, štoviše – moramo propitivati sve što nam se nudi i sami donositi odluke o tome što ćemo konzumirati. Imamo pravo odbiti sve što nam je ponuđeno, pogotovo ako je nametnuto i agresivno izreklamirano. Imamo pravo reći – NE. Imamo im pravo reći da ne padamo na globalistički marketing. Imamo pravo na izbor. I ne smijemo dozvoliti globalistima da nam to pravo ikada oduzmu. Oni nisu nikakvi spasitelji čovječanstva, nego obični udruženi pohlepnici koji žele uspostaviti kontrolu nad sveukupnim pučanstvom, jer očito sebe doživljavaju kao nadljude – što oni zasigurno nisu. Prozirni su i nisu nimalo uvjerljivi. 

Ovo vrlo dvojbeno hranjenje djece čipsom od insekata može se sa zdravstvenog gledišta promatrati vrlo kritično, kažu znanstvenici. Istina, postoji nekoliko visokokvalitetnih studija o ovoj temi, ali jedna je studija ukazala na važan problem s farmama insekata odakle dolaze cvrčci koji se koriste u hrani: one, naime, u velikoj većini slučajeva, vrve parazitima. Studija ih je otkrila u više od 81 posto (!) ispitanih farmi insekata; u 30 posto slučajeva pronađeni paraziti mogli bi izazvati bolest kod ljudi.

Alergijski potencijal insekata također se često zanemaruje: svatko tko je alergičan na školjke vjerojatno će reagirati na insekte na isti način. Znajući to, upitajmo se koliko je prihvatljivo nuditi ljudima ovaj vrlo upitan ‘izvor proteina’ koji je skriven u njihovoj hrani. Ambalaža proizvoda uvijek je atraktivna, ona privlači pozornost kupaca, no pogledajmo dobro što kupujemo i koji su sve sastojci određenog prehrambenog proizvoda. Mogli bismo se iznenaditi čitajući ona najsitnija slova na deklaraciji proizvoda.

Ono što služi “klimi” i agendi WEF-a, u slučaju sumnje, jednostavno se nameće građanima protiv njihove volje. Marketing je tu da pomogne u što bržem ostvarivanju njihovih ciljeva. ‘Novo normalno’ nastavlja svoj put prema novoj, drugačijoj budućnosti u kojoj ćemo biti primorani pomno izbjegavati sve moguće zamke koje moćnici za sve nas pripremaju. Jedna od njih je i ova o konzumiranju prerađenih kukaca. Dobro je znati što nam sve plasiraju kako bismo to mogli uspješno izbjeći i reći im – ne hvala. Nisu nam potrebni alternativni i vrlo dvojbeni izvori proteina koje nam nudite…

A evo kako Svjetski ekonomski forum zamišlja našu budućnost:

Na društvenim mrežama, pak, ljudi vrlo suspektno gledaju na Schwabovu ideju o jedenju cvrčaka:

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp