Slavni tenor Plácido Domingo bio je 20 godina povezan s bandom koja je trgovala prostitutkama

Slavni tenor Plácido Domingo bio je 20 godina povezan s bandom koja je trgovala prostitutkama

Slavni tenor Plácido Domingo ponovno je u središtu skandala, ovoga puta zbog optužbi da je 20 godina bio u kontaktu s čelnicima kriminalne organizacije koja je trgovala ljudima.

Glazbeni svijet nedavno je brujio o katastrofalnom fijasku Placida Dominga u Areni di Verona, zbog kojeg je slavni tenor čak poslao pismo isprike gradonačelniku Verone zbog vlastitog nastupa ispod svakog podnošljivog standarda.

Tijekom nastupa krajem kolovoza ove godine Domingo je napustio veronsku pozornicu jer je njegova izvedba bila toliko loša da su članovi orkestra odbili stati s njim na pozornicu tijekom pljeska. Ispostavilo se da su u pozadini ozbiljni privatni problemi.

Argentinski sudac Ariel Lijo optužio je prošlog tjedna 19 osoba da koriste navodnu školu joge u Buenos Airesu kao paravan za trgovinu ljudima, prisiljavajući žene na seks s bogatim ljudima, u svrhu pranja novca. Istraga o lancu krijumčarenja ljudi otkrila je da je Placido Domingo bio u kontaktu s čelnicima te zločinačke organizacije više od 20 godina.

Prema pisanju stranih medija, postoji video koji dokazuje povezanost operne zvijezde s trgovinom ljudima. Izvještaji kažu da je glas muškarca koji ide na spoj sa ženom po imenu Mendy, kroz kriminalni lanac, Domingov. Na snimkama, do kojih je došlo prisluškivanjem, Mendy čovjeka s kojim razgovara naziva “Placido”.

Sudac Ariel Lijo odlučio je da će četrnaest od 19 osoba optuženih za trgovinu ljudima radi seksa i novca ostati u pritvoru, dok im je imovina zamrznuta. Tužitelji su zatražili optužnice protiv 20 osoba.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp