Kampanja cijepljenja ponovno se zahuktava- Italija naručila novih 138 milijuna doza cjepiva

Bliži se jesen, a opsjednutost talijanske vlade serijskim cijepljenjem ni malo ne jenjava. Strah Talijana je da će se kampanja cijepljenja nastaviti nakon 25. rujna, datuma kada se građani pozivaju na birališta. No, cjepivima i dalje ističe rok trajanja, a talijanskim zdravstvenim vlastima ne preostaje ništa drugo nego baciti višak doza ili ih donirati nekoj “potrebnoj” zemlji. Također u potonjem slučaju, kao što se dogodilo u Nigeriji, donirane doze su ubrzo odbačene jer su stigle u neupotrebljivim uvjetima.  

Stigavši u rashladnom kombiju, bočice s cjepivom morale su prvo biti pohranjene na -80 stupnjeva. Indikacije se često zanemaruju, a serumi su se davali čak i na plaži pod suncobranom. Da ne govorimo o roku trajanja, koji se često pomiče za nekoliko mjeseci, bez ikakvih znanstvenih dokaza koji bi opravdali ovu odluku. Galamu je krajem lipnja digao Report , nakon čega je pao veo šutnje.

Italija je već bacila 58 milijuna cjepiva

“Postoji 28 milijuna doza cjepiva protiv Covida kojima istječe rok do kraja godine”, upozorio je 9. rujna na konferenciji za novinare direktor Jedinice za dovršetak kampanje cijepljenja protiv Covida-19 general Tommaso Petroni. “Uložili smo sve moguće napore da doniramo što je više moguće, ali nije bilo lako zbog logističkih problema i problema očuvanja ovih zemalja”, dodao je Petroni. “Naša zemlja donirala je ukupno više od 58 milijuna doza cjepiva”, otkrio je Franco Locatelli, bivši summit CTS-a, koji nikada nije odgovorio na dokaze proizašle iz istrage koja je bila objavljena na Byoblu . 

Nakon nabave 183 milijuna doza za 2021 godine., talijanska vlada je naručila još dodatnih 138 milijuna, što bi po njihovim izračunima bilo  dovoljno da se svaki talijanski građanin cijepi minimalno 7 puta. Uzimajući u obzir prosječnu cijenu od 20 eura po bočici, to bi iznosilo oko 6,7 milijardi eura potrošenih na cjepiva. Što je puka suprostonst tvrdnjama onih koji su brbljali o “besplatnim cjepivima”, kada je talijanska vlada odlučila građane staviti pred izbor “tampon” ili “cjepivo”, da nastave živjeti i raditi. novih

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp