Stravično nevrijeme u Čazmi – Vjetar nosio krovove, aute i rušio drveća: Grad ostao bez struje i pitke vode

Stravično nevrijeme u Čazmi – Vjetar nosio krovove, aute i rušio drveća: Grad ostao bez struje i pitke vode

Neviđeno nevrijeme pogodilo je Čazmu i stanje je doista katastrofalno. Prevrnuti kamioni i automobili, srušeni krovovi kuća i nema gotovo da nema kuće koja nije nastradala.

Odmah smo kontaktirali ravnateljstvo civilne zaštite, a sve službe su na terenu i sa svima smo u stalnom kontaktu. Civilnih žrtava koliko mi je poznato nema i to je najbitnije. Materijalna šteta je doista ogromna. Koliko nam je poznato struje neće biti barem dva dana.

Teren još uvijek obilazimo i gledamo kome sve možemo pomoći. Treba najlona, cerada, a ni vrijeme nam ne ide baš na ruku. Po svemu sudeći čeka nas besana noć, poručio je za 
MojPortal.hr župan Marko Marušić dodavši da su stupili u kontakt i s Vladom, kao i sa svim stožerima.

– Za bilo kakve procijene štete još je rano govoriti, ali sigurno se radi o višemilijunskim iznosima. Oštećenja su vrlo ozbiljna. Veliki broj stambenih objekata u potpunosti je ostao bez krova, dakle ne samo bez crijepa, već bez cijele drvene građe.

Barem 30-tak je takvih kuća, a u cijelom gradu nema kuće koja nije oštećena, naglasio je čazmanski gradonačelnik Dinko Pirak dodavši da su osim kuća stradali su i brojni poduzetnički objekti.

Barem 30-tak je takvih kuća, a u cijelom gradu nema kuće koja nije oštećena, naglasio je čazmanski gradonačelnik Dinko Pirak dodavši da su osim kuća stradali su i brojni poduzetnički objekti.

Što se javne infrastrukture tiče, stradao je dalekovod i Čazma je trenutno bez struje.

– Srušio se dalekovod i ekipe su trenutno na terenu. Jedan dio struje očekujemo da bi već danas moglo doći, a najveći dio nadam se sutra. Zbog svega toga prijeti nam i opasnost da ostanemo bez vode, istaknuo je Pirak.

Kako kaže, susjedni gradovi, ali i svi ostali nude pomoć.

– Župan je tu, dolazi i potpredsjednik Vlade Tomo Medved. Što se tiče samih kućanstava, trenutno su najpotrebnije cerade i najloni, a kasnije će to biti crjepovi i sve ostalo, zaključio je gradonačelnik Čazme Dinko Pirak.

Županijski centar 112 Bjelovar zaprimio je danas u poslijepodnevnim satima više dojava građana o nevremenu praćenim jakim vjetrom i kišom na području Čazme.

– Na teren su upućene žurne službe, a djelatnici Službe civilne zaštite Bjelovar u suradnji s predstavnicima stožera civilne zaštite i županijskim vatrogasnim zapovjednikom obilaze pogođena područja radi inicijalne procjene štete i organiziranja potrebnih aktivnosti na otklanjanju posljedica nevremena – poručuju iz Ravnateljstva civilne zaštite dodajući kako je velika materijalna šteta nastala na krovovima obiteljskih kuća, poslovnih objekata, vozilima te osnovnoj školi u Čazmi.

Na terenu su i svi vatrogasci s područja Čazme, od Javne vatrogasne postrojbe do lokalnih DVD-ova.

– Za sada nemamo informaciju da je netko stradao u ovom nevremenu, ali materijalna šteta je ogromna – rekli su za MojPortal.hr čazmanski vatrogasci.

Nevrijeme praćeno vjetrom, tučom te kišom zahvatilo je i područje Grubišnog Polja, gdje je uzrokovalo materijalnu štetu na objektima i vozilima.

Predstavnici Vlade posjetit će Čazmu koju je poharalo snažno nevrijeme

Potpredsjednik Vlade Tomo Medved, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina i ministrica poljoprivrede Marija Vučković posjetit će večeras Čazmu, nakon što je to područje u četvrtak poharalo snažno nevrijeme.

Kako je potvrđeno iz Vlade, njih će u Čazmi u 18 sati dočekati bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić, a nakon kratkog sastanka obići će područje koje je stradalo u jakom nevremenu te će dati izjavu za medije.

Dojave građana o snažnom nevremenu s vjetrom i kišom Županijski centar 112 Bjelovar primio je u popodnevnim satima. Jak vjetar nosio je krovove, čupao stabla i prevrtao kamione, a prema prvim informacijama velika materijalna šteta nastala je na krovovima obiteljskih kuća, poslovnih objekata, vozilima te čazmanskoj osnovnoj školi. Dijelovi grada ostali su bez električne energije zbog kvarova na dalekovodu.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp