Stravično – U Rajasthanu u Indiji pronađeno 57.000 mrtvih krava, stvara li se pomoću HAARP antena svjetska glad?

New Delhi: snimka tisuća mrtvih krava u pustinji Rajastan postala je viralna na društvenim mrežama. Vlasti tvrde da je uzrok smrti bolest kože, no postavlja se pitanje da li je slučajno da toliki broj goveda iznenada umire diljem svijeta i je li možda neka viša sila poput HAARP antena uzrok njihovih smrti.

Snimka pustinje iz zraka koja prikazuje nekoliko mrtvih krava izazvala je bijes među netizenima koji optužuju vladu Rajasthana za neaktivnost u zaštiti krava.

U srijedu je predsjednik Rajasthan BJP-a Satish Poonia napao vladu na čelu s glavnim ministrom Ashokom Gehlotom zbog postupanja s bolešću kvrgave kože i ustvrdio da je više od 10 lakh krava podleglo virusnoj infekciji u državi.

Rekao je da se bolest brzo širi po okruzima, uključujući Jodhpur, Barmer, Jaisalmer, Bikaner, Jalore i Sirohi.

Bolest kvrgave kože uzrokuje virus iz roda capripox. Brzo se širi među kravama i bivolima preko muha, komaraca i krpelja.

Uzrokuje meke kvržice nalik na mjehuriće po cijelom tijelu, groznicu, curenje iz nosa, suzenje očiju, slinjenje, smanjenu količinu mlijeka i poteškoće s prehranom.

“Ne postoji odgovarajući pogon za tretman niti državna vlada obraća pozornost na cijepljenje krava. Mnogo krava je uginulo i njihova se lešine odlažu na otvorenom. Vlada Gehlota nije u mogućnosti osigurati zemljište za odlaganje”, Poonia rekao je.

Prema službenom izvješću, do sada su 45.063 životinje uginule zbog bolesti kvrgave kože, a 10.36.610 ih je zaraženo.

Poonia je zahtijevala da se u svakom okrugu formiraju posebni timovi, da se dovrše procesi zapošljavanja u Odjelu za stočarstvo i da se osigura odgovarajuća dostupnost lijekova i cjepiva za životinje, kao i pravovremeno liječenje.

Centar je u četvrtak priopćio da je do sada oko 57.000 goveda uginulo zbog ‘bolesti kvrgave kože’ u raznim dijelovima zemlje i zatražio od pogođenih država da pojačaju proces cijepljenja kako bi se bolest kontrolirala.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp