Dolaskom Ukrajinki u Češku, prostitucija je doslovno procvjetala

Dolaskom Ukrajinki u Češku, prostitucija je doslovno procvjetala

Makroi u Češkoj mame ukrajinske žene izbjeglice na prostituciju, a neke su čak “regrutirane” na granicama, izvijestile su češke novine Lidovki ranije ovog mjeseca, citirajući lokalne grupe za pomoć seksualnim radnicama.

“Najčešće se upuštaju u seks zbog financijskih poteškoća”, rekla je Zdenka Pekharova, koordinatorica zagovaračke grupe Udruga za zaštitu žena, objašnjavajući da je njezina organizacija obaviještena o sumnjivim oglasima na erotskim stranicama za Ukrajinke. za četvrtinu cijene lokalnih djevojaka. 

Organizacija je ranije izvijestila da su neke žene čak “regrutirane” za prostituciju na granici. Iako policija nije mogla potvrditi da je počinjeno bilo kakvo kazneno djelo, Pekharova inzistira da su Ukrajinke žrtve makroa, a nedavno je podnijela još jednu policijsku prijavu nakon što je pronašla još sumnjivih oglasa.

Svodnici su posebno bili na meti mladih majki, rekla je Pekharova, smatrajući ih “sigurnijima”. Oko 60% klijentica kojima pomažu kolegice seksualne radnice zagovarateljice Užitak bez rizika su majke, prvenstveno samohrane majke.


Mnoge od tih majki žure pobjeći od nasilja kod kuće, a da u potpunosti ne shvaćaju koliko će im novca trebati da prežive nakon što napuste Ukrajinu. “U svakoj krizi postoje ljudi koji žele iskoristiti ovu situaciju”, rekao je za Lidovki Pavel Ubrankovich, glasnogovornik “Užitka bez rizika”.


Kad se nađete u stranoj zemlji, ne poznajete njezin društveni sustav, malo radite, učinit ćete sve da se brinete za svoju obitelj, rekao je.


Policijski glasnogovornik potvrdio je da “relevantni stručnjaci” još uvijek istražuju optužbe, čak i ako pojedinačni oglasi nisu proglašeni kriminalnim.


Užitak bez rizika otkrio je da se novopridošle Ukrajinke uglavnom bave svojim zanatima u regijama Ustecki, Karlovy Vary i Južnoj Češkoj. Neke od njih možda su bile prostitutke u vlastitoj zemlji, a njihova će se prisutnost smatrati prijetnjom lokalnim prostitutkama, što će u konačnici uzeti novac iz džepova obje skupine. U Češkoj je zaposleno između 10.000 i 13.000 seksualnih radnica.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp