Leteći roboti ostavljaju berače voća bez posla

Leteći roboti ostavljaju berače voća bez posla

Upoznajte leteće autonomne robote – dronove – pametne berače voća koji uz pomoć umjetne inteligencije, biraju, analiziraju, sakupljaju i pakiraju voće, ispunjavajući sve potrebe voćnjaka. Proizvod je to izraelske tvrtke Tevel Aerobotics Technologies Rade danonoćno i bez odmora.

Ne treba im plaćati prijevoz do voćnjaka, ni dnevnice, ne treba im plaćati smještaj, troškovi proizvođača su minimalni, a njegova zarada još veća. Jedini koji su žrtve ovakvih radnika su ljudi – radnici koji sada zahvaljujući ovim robotima više nisu potrebni naručiteljima. S porastom nezaposlenosti raste i depresija među populacijom koja se bez posla osjeća beznadno i bespomoćno. 

Sada u post-Covid eri digitalizacija poslova se još više intenzivirala, tako da će zahvaljujući ovim sofisticiranim robotima obučenima da beru voće milijuni radnika diljem svijeta izgubiti posao i nikada se više neće vratiti na tržište rada. Ako neće moći naći neki drugi posao, čeka ih ‘univerzalni osnovni dohodak’ koji će im poslužiti za osnovne životne potrebe dok ne napuste ovaj svijet prirodnim putem ili možda uz pomoć ‘humanog potpomognutog samoubojstva’.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp