Švicarska uvodi mjere uštede energije u državnim zgradama

Švicarska uvodi mjere uštede energije u državnim zgradama

Švicarska je spremna štedjeti energiju pa je odlučila sniziti temperaturu u državnim uredima. Birokrati u toj europskoj zemlji ove će se zime morati toplo odijevati nakon što je vlada odlučila grijati javne zgrade na najviše 20 stupnjeva Celzija radi uštede energije.

Mjere koje je švicarska vlada dogovorila u petak uključuju zgrade federalnih ureda i sveučilišta te vojnu imovinu za smanjenje unutarnjih temperatura, jer imaju za cilj uštedjeti 6-10% energije koja se koristi za grijanje saveznih zgrada.

Ostali koraci uključuju isključivanje tople vode gdje je to moguće, smanjivanje termostata preko noći i vikendom te isključivanje rasvjete i uređaja koji nisu bitni.

Trebalo bi smanjiti administrativne poslove između Božića i Nove godine s ciljem da što manje zgrada ostane otvoreno.

Vlada je prošlog mjeseca pokrenula dobrovoljnu kampanju kako bi pozvala potrošače i tvrtke da štede energiju jer ove zime prijeti nestašica plina i struje, što bi moglo dovesti do racionalizacije u najgorem slučaju.

Diljem Europe zemlje traže načine za smanjenje potrošnje energije i obnavljanje zaliha plina u pripremi za moguće potpuno zatvaranje.

Mjere su snižavanje temperature u zgradama, kao i gašenje svjetla u javnim zgradama.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp