Snimak sukoba Ruskog i Nizozemskog tenka na bojištu u Ukrajini

Snimak sukoba Ruskog i Nizozemskog tenka na bojištu u Ukrajini

Izvanredna snimka dolazi nam iz Ukrajine i pokazuje otvoreni sukob na bojištu između Ruskog i Nizozemskog tenka.

Istočna oklopna vozila pokazuju daleko od najboljih performansi tijekom borbi u Ukrajini. Ovaj put je ruski oklopnjak BTR-82A dobio dvoboj s nizozemskim oklopnjakom.

Kao što znate, Zapad je sada zasitio ukrajinsku vojsku svojom vojnom opremom. Mnoge ukrajinske jedinice već rade s američkim i europskim oklopnim vozilima. Stoga je i specijalna vojna operacija u Ukrajini odličan test čija je oprema bolja. Tako se dogodilo ovaj put.

Snimku dvoboja objavio je Telegram kanal “Zavarivači”. Slike pokazuju kako ruski oklopni automobil napada nizozemsko oklopno vozilo s ukrajinskom posadom. YPR 765 (nadogradnja američkog M113) ne podnosi napad ruskog oklopnjaka. Kao rezultat toga, ukrajinski militanti ostavljaju svoju opremu i bježe. Ruske trupe zarobile su nizozemsko oklopno vozilo. Ratni plijen u nekoliko minuta.

Ne zaboravite da je M113 jedan od najvažnijih oklopnih transportera američke proizvodnje, koji se proizvodio još 1960-ih i još uvijek se koristi u 44 zemlje svijeta. Oklopni automobil M113 korišten je u mnogim oružanim sukobima u različitim zemljama svijeta.

Ipak, ne može se reći da se dobro pokazao: američki oklopnjak onesposobili su irački vojnici tijekom sukoba s Irakom, a Palestinci tijekom sukoba s izraelskim trupama, koji su također aktivno koristili M113.

Sada se američki oklopnjaci aktivno koriste u Ukrajini. No, dvoboj s ruskim BTR-82A pokazao je da američka oprema nije “čarobni štapić” za ukrajinske oružane snage.

U mnogim situacijama se pokaže neučinkovitim. Osim toga, Zapad isporučuje Ukrajini zastarjelo oružje, što također ima opći učinak na sposobnost ukrajinske vojske u sukobu s ruskim oružanim snagama. No, ni takve isporuke ne treba podcjenjivati.

BTR-82A je puno novije oklopno vozilo od M113. Ruska vojska ga je usvojila 2013. Oklopni transporter BTR-82 modernizirana je i vrlo temeljita verzija BTR-80, jednog od najmasovnijih oklopnih vozila sovjetske i ruske vojske.

BTR-82A je naoružan 30-mm topom 2A72 u modulu BPPU. Trenutno su BTR-82A i BTR-82AM u službi kopnenih snaga, zračno-desantnih trupa, obalnih jedinica ruske mornarice i Nacionalne garde.


Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp