Bill Gates se hvali da je dva puta naredio Trumpu da ne istražuje loše učinke cjepiva protiv Covida

Bill Gates se hvalio da je naredio predsjedniku Trumpu da zaustavi sve istrage o potencijalnim opasnostima cjepiva protiv mRNA Covid-19 u 2020., rekavši mu da bi “to bilo loše, nemoj to činiti”.

U uznemirujućem novom videu , filantrop milijarder priznao je da je osoblje Zaklade Gates lobiralo kod Trumpa protiv njegovog  projekta istraživanja sigurnosti cjepiva.

“Na oba ta dva sastanka [s Donaldom Trumpom], pitao me nisu li cjepiva loša stvar, jer je razmišljao o komisiji koja bi ispitala loše učinke cjepiva… A ja sam rekao: “Ne… to bi bilo loša stvar, nemoj to raditi.””

MSNBC je stavio video zapis na YouTube, pa pogledajte dok nije uklonjen: 

Trump, koji je u prošlosti javno dovodio u pitanje učestalost rasporeda cijepljenja djece, šutio je o tome namjerava li nastaviti s povjerenstvom za sigurnost cjepiva tijekom razvoja cjepiva protiv Covida-19. Međutim, prema Gatesu u to vrijeme, nije bilo šanse da dopusti američkoj vladi da istraži cjepiva. “Kruži se glasina da će učiniti nešto na tom području. Ali možda ćemo ga ja i drugi uvjeriti da se to ne isplati”, rekao je Gates 2020. godine.

Prvo pitanje glasi: s toliko neodgovorenih pitanja o potencijalnoj šteti uzrokovanoj cjepivima i takvim javnim kontroverzama oko njihove sigurnosti, zašto bi Gates smatrao da takva komisija  “nije vrijedna”? Kao gorljivi zagovornik cjepiva, Gates bi sigurno pozdravio priliku da javno i znanstveno ušutka kritičare cjepiva – ako doista nema uključenih rizika?

Ono što je još više uznemirujuće bilo je čuti Gatesa kako govori o cjepivima tijekom njegovog TED govora 2010., gdje se pozabavio pitanjem rasta stanovništva – i izjavio da su cjepiva učinkovita metoda za njegovo smanjenje.

“Svjetska populacija danas broji 6,8 milijardi ljudi, što se kreće do otprilike 9 milijardi. Sada, ako napravimo stvarno dobar posao na novim cjepivima, zdravstvenoj skrbi i uslugama reproduktivnog zdravlja, možemo smanjiti svjetsku populaciju za 10-15%.” izvor ] – ovaj video zapis nažalost je uklonjen s YouTube-a.

Cjepiva i zdravstvena skrb kao način smanjenja populacije? Ovo nije prvi put da je Gates ovo izjavio. I, znajući to nije ni čudo da su cenzori odmah reagirali želeći zaštiti Gatesa od njega samog i njegove transparentnosti u iznošenju svojih planova.

Nije tajna da su moderna medicinska praksa i farmaceutski lijekovi trenutno jedan od najčešćih uzroka smrti u SAD-u. Otvoreno navodeći da su cjepiva i trenutni sustav zdravstvene skrbi dio njegove vizije smanjenja globalne populacije trebalo bi izazvati ozbiljnu zabrinutost svakog živog roditelja. Kako možete čuti jednog od najbogatijih ljudi na svijetu – samopriznatog pristašu uvjerenja eugeničara Thomasa Roberta Malthusa – kako govori o smanjenju populacije cjepivima i zdravstvenom skrbi, a da i dalje ne vidite problem?

Tog video zapisa više nema na internetu. No, na Twitteru se još uvijek može naći gore spomenuti video zapis MSNBC-a u kojem Bill Gates govori kako je rekao Trumpu da nikako ne bi bilo dobro istraživati potencijalne opasnosti od cjepiva. Nadajmo se da ovaj video zapis neće nestati s Twittera. Pogledajte:

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp