Faucijeva ljubavna afera s farmacijom i ‘mračna uloga’ koju je igrao u pandemiji

Faucijeva ljubavna afera s farmacijom i ‘mračna uloga’ koju je igrao u pandemiji

“Po svemu sudeći” dr. Anthony Fauci i njegov tim “pokušali su prikriti svoju ulogu” u financiranju smrtonosnog istraživanja povećanja funkcije u Kini, rekla je predsjednica Dječjeg zdravlja Mary Holland u intervjuu za Epoch Times. Nakon četrdeset osam godina vođenja odgovora američke vlade na zarazne bolesti, dr. Anthony Fauci nedavno je najavio svoje planove za odlazak u mirovinu krajem godine.

Njegova priča zahtijeva detaljniji uvid u ono što nam govori o američkoj politici, poslovanju i zdravstvu. Desetljećima prije svoje nedavne slave, Fauci je bio medicinski istraživač zaslužan za važna nova razumijevanja ljudskog imunološkog odgovora, posebno kod HIV- a i AIDS-a. Također je pomogao u razvoju terapija za nekoliko ranije smrtonosnih bolesti, uključujući liječenje vaskulitisa koji je stopu smrtnosti od 98% pretvorio u stopu preživljavanja od 93%. Većinu svoje karijere bio je najcitiraniji svjetski istraživač AIDS-a i zaraznih bolesti.

Dobitnik je mnogih nagrada, uključujući Predsjedničku medalju slobode. Ironično, Fauci je također upravljao desetljećima dugim padom općeg zdravlja američkih građana. Tijekom njegova rada u javnom zdravstvu veliki broj kroničnih bolesti postao je svakodnevica. Alergije na hranu, autoimune bolesti i rak sada pogađaju više od polovice američke djece.

Autizam , nekada rijedak, sada pogađa 1 od 44 djece. Cenzura i kontrola “Dr. Fauci i njegov NIAID odigrali su vrlo mračnu ulogu u COVID -u”, rekao je Holland. “Razina propagande koju smo proživjeli u posljednje dvije godine je bez presedana u mom životu. Živio sam u Sovjetskom Savezu nakon studija prava, boreći se za ljudska prava i radeći protiv vladine propagande i cenzure.

A sada to proživljavamo u Sjedinjenim Državama.” Prema Hollandu, Fauci je ključni igrač u naporima američke vlade da kontrolira sve informacije u vezi s pandemijom i virusom. “ Dokumenti izlaze u javnost koji pokazuju da nas je vlada cenzurirala, prikrivajući činjenične informacije koje se odnose na ovaj virus i pandemiju.

”Čak je i kritika Faucija bila cenzurirana, kaže Holland. “Nova knjiga Roberta Kennedyja, ‘Pravi Anthony Fauci’ bila je potisnuta na svakom koraku,” rekla je. Knjiga iz 2021. ozbiljno se osvrće na Faucijevu karijeru i njegovo postupanje s pandemijom COVID-19. Kennedy je otkrio da je gotovo nemoguće promovirati svoju knjigu. “Nijedna velika publikacija u zemlji ne bi recenzirala knjigu,” rekao je Holland.

“New York Times ga nije htio uvrstiti na svoju listu bestselera, a on [Kennedy] nije bio pozvan ni na jednu veliku medijsku platformu, osim Tuckera Carlsona i Epoch Timesa. Razina cenzure bila je zapanjujuća.” Kennedy nije jedini koji je cenzuriran. Dvije su godine glavni mediji ignorirali znanstvenike koji su dovodili u pitanje Faucijeva stajališta. Medicinski časopisi su svoje ideje odbacili (ili kasnije povukli), osudili vladini dužnosnici i cenzurirali platforme društvenih medija.
Fauci je bio iskren o svom potiskivanju neslaganja. “Napadi na mene su, iskreno, napadi na znanost”, rekao je Fauci za CNBC u intervjuu iz lipnja 2021. U svibnju su državni odvjetnici Missourija i Louisiane podnijeli tužbu protiv predsjednika Joea Bidena i drugih dužnosnika Bijele kuće, optužujući ih za kršenje Prvog amandmana time što su se dogovarali s divovima društvenih medija kako bi prikrili informacije o pandemiji.

Prema nedavno objavljenim sudskim dokumentima , Bidenova administracija je toliko blisko surađivala s društvenim medijima da je čelnik Facebooka Mark Zuckerberg dao Fauciju svoj osobni telefonski broj kada je počelo guranje informacija o COVID-19. Ali čemu ta potreba za kontrolom? Koje informacije je trebalo zataškati? Prema Hollandu, to je uloga koju je Fauci možda odigrao u stvaranju i produljenju ove pandemije.

“Po svemu sudeći, pokušali su prikriti svoju ulogu u financiranju smrtonosnog istraživanja funkcije u Kini”, rekao je Holland. “Također su potisnuli korištenje ranih tretmana koji spašavaju živote poput ivermektina i hidroksiklorokina , i potisnuli su vrijedna istraživanja preventivnih mjera koje su mogle spasiti nebrojene živote.

“Rezultat je, kaže Holland i drugi kritičari, mračno razdoblje u američkoj povijesti. Faucijeva pandemija? Počevši od početka 2020., Amerikanci su se suočili s neviđenim uplitanjem vlade u njihove živote. Zatvaranje tvrtki i škola , zaključavanje, naredba o maskama – a čovjek iza ovih vladinih politika bio je dr. Anthony Fauci. U nebrojenim intervjuima i konferencijama za novinare, Fauci se pozicionirao kao jedini pravi izvor točnih informacija i smjernica za COVID-19.

Hitne naredbe na saveznoj, državnoj i lokalnoj razini temeljile su se na Faucijevom mišljenju. Sam Fauci preuzeo je zasluge za politiku zatvaranja , rekavši u listopadu 2020.: “Preporučio sam predsjedniku da zatvorimo zemlju . To je bila vrlo teška odluka jer sam znao da će imati vrlo ozbiljne ekonomske posljedice.” “Anthony Fauci očito je u središtu svega što se događa s COVID-om”, rekao je Holland. “I on je bio zadužen za kontrolu informacija o pandemiji.” “Od samog početka, kada su mnogi znanstvenici ukazivali na laboratorijsko podrijetlo ovog virusa”, rekao je Holland, “Anthony Fauci zaustavio je tu važnu raspravu.

“Unatoč otkriću da je NIAID financirao istraživanje poboljšanja funkcije koronavirusa na Institutu za virologiju Wuhan , Fauci nastavlja govoriti da virus vjerojatno ima prirodno podrijetlo. Slično se dogodilo i sa znanstvenim protivljenjem Faucijevoj politici. Velika Barringtonova deklaracija , napisana u listopadu 2020. koju je potpisalo više od 60 000 liječnika i znanstvenika, usprotivila se zatvaranju i zagovarala novu politiku zaštite samo najugroženijih populacija, dok se ostalima dopušta da žive slobodno i razviju prirodni imunitet.

Fauci je Deklaraciju nazvao “smiješnom” i “vrlo opasnom”, te vodio kampanju napada na autore i potpisnike, umjesto na njihove ideje. “Bilo je izvanredno,” rekao je Holland, “vidjeti jednu od najutjecajnijih osoba u američkom životu kako namjerno zataškava istinite informacije – o curenju informacija iz laboratorija, o znanstvenicima koji su rekli da ne bi trebalo biti zatvaranja, o vrijednosti maski i rizicima cjepiva.” “U odgovoru na COVID vidjeli smo izuzetnu korupciju”, rekao je Holland.
“Podrijetlo virusa je zataškano. Važni načini liječenja bili su potisnuti. A cjepiva su bila odobrena i izdata na temelju neadekvatne znanosti.” Suzbijanje izlječenja Jedan od najnevjerojatnijih aspekata Faucijevog vodstva tijekom pandemije bilo je njegovo snažno protivljenje bilo kakvom mogućem liječenju.

U dvije godine ni Fauci ni bilo koja američka vladina agencija nisu objavile niti jedan protokol liječenja za pacijente s COVID-19. Nasuprot tome, Kina je imala online protokol liječenja do sredine ožujka 2020. Rezultat organiziranog prikupljanja podataka iz stotina bolnica koje liječe tisuće pacijenata, kineski protokol uključivao je jednostavna rješenja kao što je ispiranje nosa fiziološkom otopinom, antiseptičko sredstvo za ispiranje usta za smanjenje količine virusa i jeftine lijekove poput cinka, Pepcida, klorokina i antibiotika. Od pisanja ovog članka, Sjedinjene Države još uvijek nemaju službeni protokol liječenja.

I nijedno veće američko sveučilište ili istraživačka bolnica nije predložila nikakve protokole. Ipak, svaki američki liječnik koji ga je pokušao objaviti brzo je cenzuriran i ismijan. Dr. Peter McCullough to zna iz prve ruke. Autor protokola koji je postao najpreuzimaniji medicinski rad 2020., McCullough je bio među prvim američkim liječnicima koji su razvili, testirali i objavili uspješan protokol liječenja, što je rezultiralo 85% smanjenjem broja hospitalizacija i smrti među njegovim pacijentima.

Doktor medicine i autor više od 600 recenziranih istraživačkih članaka, McCullough isprva nije razmišljao o razvoju vlastitog plana liječenja. No ubrzo se zabrinuo zbog toga što vlada nije dala savjete o liječenju američkim liječnicima. Do svibnja 2020. McCullough je počeo djelovati. Brzo je uspostavio mrežu liječnika za razmjenu informacija o učinkovitim tretmanima – nešto što Fauci nikada nije učinio.

Sveučilište Baylor ga je tužilo zbog svojih napora, njegova stranica na Wikipediji je bila prepisana kako bi ga označili kao izvor “dezinformacija o COVID-u”, a njegov ugled je napadnut u tisku i na internetu. Sve dok glavne medicinske ustanove nisu učinile ništa da pronađu liječenje. “Nisu ni pokušali”, citiran je McCullough u “The Real Anthony Fauci”. “Harvard, John Hopkins, Duke, kako god. Iz Amerike nije bilo niti jednog originalnog istraživanja za borbu protiv COVID-a – osim cjepiva.” Diljem zemlje dr. Pierre Kory vodio je istu bitku.

Suosnivač Front Line COVID-19 Critical Care Alliance , Kory i tim liječnika brzo su razvijali vlastiti protokol i stavljali ga na internet. Poput McCullougha, Kory je otkrio učinkovitost ivermektina, hidroksiklorokina i niza drugih jeftinih i lako dostupnih lijekova. Kory je dvaput svjedočio američkom Senatu objašnjavajući uspjeh svog protokola liječenja. Također je podnio službeni dokument NIH-u, koji je brzo odbacio rezultate kao “nedovoljne podatke” bez odgovarajućih kliničkih ispitivanja.

Još jedan istraživački rad koji objašnjava protokol povukao je časopis Frontiers in Pharmacology zbog “nepotkrijepljenih tvrdnji”. “Učinkovitost nekih od ovih lijekova… gotovo je čudesna. Mogli smo zaustaviti pandemiju na svom putu u proljeće 2020.,” rekao je Kory. “Ipak, dr. Fauci je odbio promovirati bilo koju od ovih intervencija. Ne samo da se nije potrudio pronaći učinkovite gotove lijekove – on ih je agresivno potiskivao.” “Imali ste Birxa, Faucija i Redfielda koji su svaki dan održavali press konferencije”, rekao je Kory u intervjuu. “I niti jedan od njih nikada nije liječio pacijenta s COVID-om ili radio na hitnoj pomoći ili JIL-u. Ništa nisu znali.” “Dr. Faucijevo potiskivanje ranih tretmana,” rekao je Kory, “ući će u povijest kao uzrok smrti pola milijuna Amerikanaca.

”Ali zašto bi Anthony Fauci potisnuo učinkovite tretmane? Zašto napadati liječnike pokušavajući pronaći rješenje? Prema Robertu Kennedyju, to bi moglo biti zato što bi sigurni i učinkoviti tretmani za COVID-19 učinili nova cjepiva nepotrebnima. Uspješni tretmani nisu samo marketinški izazov za proizvođače cjepiva – oni su također i zakonska prepreka. Nakon što se uspostavi uspješan tretman za COVID-19, postaje mnogo manje vjerojatno da će FDA dati odobrenje za hitnu upotrebu (EUA) za nova cjepiva i nove lijekove.

Prema saveznom zakonu ne smije postojati odobreni alternativni način liječenja ili prevencije bolesti prije nego što se odobri EUA. EUA prema kojoj su eksperimentalna cjepiva dana milijunima Amerikanaca nikada ne bi bila odobrena da se znalo da je COVID-19 bolest koja se lako liječi. U “Pravom Anthonyju Fauciju”, Robert Kennedy piše: “Njegovi bizarni i neobjašnjivi postupci daju vjerodostojnost sumnjama mnogih Amerikanaca da dr. Fauci radi na produžavanju epidemije kako bi nametnuo skupe patentirane lijekove i cjepiva zarobljenoj populaciji.

”Od sredine 1990-ih Fauci je bio glavni promotor potrage za cjepivom protiv HIV-a. Prema Faucijevom savjetu, svaki američki predsjednik od Clintona obećao je milijarde dolara poreznih obveznika za ovaj projekt — inozemna pomoć preusmjerena od hrane i infrastrukture prema proizvođačima cjepiva i njihovim istraživačkim projektima, u ime iskorjenjivanja AIDS-a u Africi.

Početkom 2000. Fauci i Bill Gates osnovali su jedinstveno partnerstvo kako bi kontrolirali ovaj protok novca. Iskorištavanjem financiranja istraživanja dostupnog putem Faucijevog NIAID-a, filantropije slavnog Billa Gatesa, tragedije AIDS-a i ogromnog bogatstva farmaceutskih kompanija, Fauci i Gates stekli su golem utjecaj na zdravstvenu politiku diljem svijeta.

Ovo partnerstvo Fauci-Gates detaljno je opisano u izvješću iz 2008. u Journal of European Molecular Biology, provokativno naslovljenom “Zaklada Gates: Kako šezdeset milijardi dolara i jedna poznata osoba mogu utjecati na potrošnju i istraživački fokus javnih agencija.” Kao što su mnoge organizacije za ljudska prava istaknule, Fauci i Gates proveli su desetljeća profitirajući od korištenja Afrikanaca kao subjekata za eksperimentalne lijekove koji često čine veliku štetu.

I još uvijek nema cjepiva za HIV. Faucijev COVID neuspjeh Fauci i Gates nisu prošli ništa bolje u borbi protiv COVID-19. Uz gotovo potpunu kontrolu američke politike javnog zdravstva, Fauci je upravljao jednom od najviših stopa smrtnosti od pandemije u svijetu. Godine 2020. Sjedinjene Države pretrpjele su 15% svjetskih smrtnih slučajeva od COVID-19 — u zemlji sa samo 4% svjetske populacije.

Unatoč karantinama, socijalnom distanciranju, maskama i cjepivima, u srpnju je ukupna stopa smrtnosti od COVID-19 u SAD-u iznosila 3099 smrtnih slučajeva na milijun, što je 15. najveća stopa smrtnosti u svijetu. Za usporedbu, ukupna stopa smrtnosti od COVID-19 u Japanu je samo 250 smrtnih slučajeva na milijun. Venezuela, 202 smrtna slučaja na milijun. Filipini, 553 smrtna slučaja na milijun.

Švedska , koja nikada nije bila zatvorena, nikada nije propisala maske i nikada nije prisilila na cijepljenje, ima stopu smrtnosti od 1849 smrtnih slučajeva od COVID-19 na milijun — 40% nižu od Sjedinjenih Država. Prema studiji iz lipnja u British Medical Journalu, prosječni životni vijek u Sjedinjenim Državama strmoglavo je pao 2020. godine, pavši za 1,9 godina — što je stopa 8,5 puta veća od prosječnog pada u drugim razvijenim zemljama. “Dr. Faucijevi lijekovi,” piše Robert Kennedy, “često su bili smrtonosniji od bolesti za koju se pretvaraju da liječe. Njegovi recepti za COVID nisu bili iznimka.”  

“Sa svojim uskim fokusom na rješenje masovnog cijepljenja, dr. Fauci… čini se da nikada nije razmišljao o tome da bi njegova karantena zdravih bez presedana ubila mnogo više ljudi od COVID-a, uništila globalnu ekonomiju, gurnula milijune u siromaštvo i bankrot i teško ranila ustavna demokracija na globalnoj razini. ”Nakon dvije godine neuspjelih intervencija, Fauci kaže da bi učinio drugačije.

U intervjuu za “The Hill” u srpnju rekao je da je njegova najveća greška što nije donio još oštrije mjere. Kad bih 2020. znao ono što znam sada, rekao je Fauci. “Postojala bi puno, puno stroža ograničenja u smislu vrlo, vrlo snažnog poticanja ljudi da nose maske, fizičkog distanciranja, što već. Na to je Mary Holland iz Children’s Health Defense jednostavno odgovorila: “Ne možemo dopustiti da jedna osoba vodi cijelo područje javnog zdravstva u zemlji gotovo 50 godina. Ovo nije način na koji se vodi zdravstvena skrb u demokratskoj zemlji.”

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp