Dok Biden priča o kraju pandemije 850 učitelja u New Yorku dobilo otkaz jer se odbilo cijepiti

Dok Biden priča o kraju pandemije 850 učitelja u New Yorku dobilo otkaz jer se odbilo cijepiti

Gradski Odjel za obrazovanje otpustio je još 850 učitelja i pomoćnika u učionici – čime je ukupan broj otpuštenih zaposlenika u školama porastao na gotovo 2000, a sve zato što su zbog straha za vlastiti život i zdravlje odbili primiti eksperimentalno cjepivo.

Oko 1300 zaposlenika DOE-a koji su uzeli godinu dana neplaćenog dopusta — uz beneficije — dužni su pokazati dokaz o cijepljenju protiv COVID-a do 5. listopada ili će se “smatrati da su dobrovoljno dali otkaz”. 

Od tog osoblja, njih 450 dobilo je priliku do roka i “vraćaju se u svoje prijašnje škole ili na radna mjesta”, rekli su dužnosnici DOE-a za The Post. Oni uključuju oko 225 učitelja i 135 pomoćnih stručnjaka.

1950 zaposlenika DOE-a otpušteno je do sada otkako je obvezno cijepljenje stupilo na snagu 29. listopada 2021. godine

Rachelle Garcia, učiteljica  je u osnovnoj školi u Brooklynu već 15 godina i majka dvoje djece, radila je u potpunosti osobno tijekom pandemije i nikada se nije razboljela, rekla je.

No odbila se cijepiti, na kraju je uzela dopust nakon što je DOE odbio njezine zahtjeve za vjersko izuzeće.

“Stvarno sam stavila sva svoja jaja u jednu košaru, nadajući se i moleći se da će u zadnji čas naš gradonačelnik sve preokrenuti na vrijeme da se vratim na posao”, rekla je.

Gradonačelnik Adams nikada nije ukinuo obvezno cijepljenje, dok drugi gradovi i države odbacuju takve zahtjeve zbog opuštenih smjernica CDC-a.

“Ljuta sam, povrijeđena sam što sam odbačen kao da sam ništa. Budući da se nisam mogla prikladno oprostiti od svojih učenika, drugi su mi učitelji rekli da ih stalno pitaju: ‘Kada se gospođa Garcia vraća?’ To me je toliko rasplakalo.”

Sada se prijavljuje za posao na Long Islandu.

Ukupno je NYC otpustio više od 2600 komunalnih radnika koji nisu bili potpuno cijepljeni, prema podacima gradske vijećnice.

No prošli je tjedan sudac na Manhattanu presudio da se necijepljeni službenik NYPD-a, jedan od desetak otpuštenih, ne može otpustiti jer grad nije dao nikakvo objašnjenje zašto je odbio njegov zahtjev za vjersko izuzeće.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp