Ekshumirano 146 tijela iz masovne grobnice u Izjumu: “Većinom su civili”

Ekshumirano 146 tijela iz masovne grobnice u Izjumu: “Većinom su civili”

Ukrajinski forenzičari dosad su ekshumirali 146 tijela, uglavnom civila, iz masovne grobnice blizu grada Izjuma na istoku Ukrajine, a neka tijela na sebi imaju znakove nasilne smrti, izjavio je danas regionalni guverner Sinehubov. Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenskij rekao je da vjeruje da je oko 450 tijela zakopano u šumi u predgrađu Izjuma, nad kojim su nedavno ponovno preuzele kontrolu ukrajinske snage tijekom protuofenzive u regiji Harkiv.

Oleh Sinehubov, guverner regije Harkiv, izjavio je da su među ekshumiranim tijelima i tijela dvoje djece. “Neki od mrtvih imaju znakove nasilne smrti. Postoje tijela sa zavezanim rukama i tragovima mučenja. Na mrtvima su također pronađene rane od eksploziva, šrapnela te ubodne rane”, objavio je guverner Sinehubov na Telegramu.

Forenzičari su danima radili na ekshumaciji i identifikaciji tijela, čiji su improvizirani grobovi bili obilježeni drvenim križevima. Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov u ponedjeljak je odbacio optužbe Ukrajine kao “lažne”. Stanovnici su prethodno rekli da su u nekim grobovima u šumi pokopani ljudi koji su poginuli u ruskom zračnom napadu.

Izvor: hina.hr

 

 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp