Digitalni ID i digitalni euro idu dalje: EU na WEF putu u propast

Digitalni ID i digitalni euro idu dalje: EU na WEF putu u propast

Digitalni ID” i digitalni novac središnje banke vodeći eurokrati guraju sve dalje. Ovo označava put prema “Velikom resetiranju” globalističkog Svjetskog ekonomskog foruma (WEF). Kineski “Socijalni kreditni sustav” očito služi kao model.

Skupina od šest europskih zemalja vodi kampanju za novi, digitalni, prekogranični sustav plaćanja. U konačnici, ovo bi trebalo kombinirati EU program za digitalnu identifikaciju (tj. tzv. “digitalni ID”) s digitalnim, potpuno virtualnim eurom Europske središnje banke (ECB). Projekt NOBID  (Nordic-Baltic eID), koji čine predstavnici državnih vlada Danske, Norveške, Islanda, Latvije, Njemačke (tamo Udruga njemačkih štedionica, DSGV) i Italije, provodit će se prema projekt podržavaju multinacionalne banke, Big Tech i druga tijela iz cijele Europe. Na stranicama NOBID-a cijeli se projekt opisuje kao ideja Europske komisije, koja baš i nije demokratski legitimna. Također ima velike sličnosti sa “Sustavom društvenog kreditiranja” kojega promiče kinesko vodstvo.

Zagovornici to pokušavaju prikazati kao “uslugu” za dobrobit građana, no u stvarnosti se stvara sveobuhvatni nadzorni alat koji vlastima omogućuje kontrolu korisnika i njihovog ponašanja prema novom distopijskom “bonus-malus sustavu” ili nagraditi ili kazniti. Na primjer, mogu postojati bonus bodovi za “klimatski prihvatljiv životni stil”, dok se ponašanje koje kritizira vladu kažnjava oduzimanjem bodova.

“Slučaj upotrebe plaćanja prepoznat je kao ključni slučaj upotrebe iz nekoliko razloga, od kojih je jedan potencijalno širenje digitalnog eura” , nejasno objavljuje tvrtka na svojoj web stranici, što se vjerojatno odnosi na mogućnost implementacije “sustava društvenog kreditiranja ” kao što to ukazuje u Kini. U svojoj trenutnoj fazi, projekt će vjerojatno povezati nacionalne bankovne račune sa centraliziranom aplikacijom i tako također djelovati kao posrednik između banaka i trgovaca. Budući da digitalni euro još nije uveden, takvi projekti, koji su iznimno kritični u smislu zakona o zaštiti podataka, mogu značajno unaprijediti konačno uvođenje takve digitalne valute središnje banke.

Europski digitalni identitet koji se razvija od početka kontroverznih Corona mjera upravo zbog kontrole ljudi, integrira različite aspekte osobnih identifikacijskih obilježja poput rodnih listova, medicinskih dokumenata, biometrijskih podataka, bankovnih računa, poreznih prijava, itd. obrazovni status i potvrde o cijepljenju. Prema službenim informacijama, EUiD bi trebao djelovati kao središnje tijelo za identifikaciju u fizičkom (tj. stvarnom) i digitalnom svijetu.Teoretski, s njim bi se mogli povezati i korisnički računi na društvenim mrežama, tako da bez korištenja ovog ID-a ne bi bilo moguće registrirati se na Facebook, Twitter & Co. Svatko tko tamo “trola” tada bi mogao biti pronađen i kažnjen pomoću ovog ID-a.

Razne tvrtke diljem Europe već razvijaju brojne kritične projekte i proširuju mogućnosti EU digitalnog ID sustava za sveobuhvatniju kontrolu ljudi. Jedna takva tvrtka fokusira se na biometrijske sustave autentifikacije. Već ih koriste razne vlade i tvrtke. Tvrtka je specijalizirana za detekciju deepfakea, autentifikaciju bez lozinke, prepoznavanje lica, provjeru statusa cijepljenja (pomoću QR kodova) itd. Tvrtka je također dio NOBID grupe i radi u njezinim rukama.

S novom digitalnom iskaznicom za sve ljude u Europskoj uniji napravio bi se izravan korak u diktaturu WEF globalista. Automatizirani sustav, kojim vjerojatno upravlja “AI”, tada bi donosio odluke o vašem životu – i o tome što smijete raditi, a što ne. Smijete li putovati avionom? Koliko mesa možete kupiti? Smijete li uopće ići u restoran ako još niste preuzeli svoje dvanaesto cjepivo protiv Covida i godišnje cjepivo protiv gripe? Vaša sloboda kretanja također može biti ograničena jer ste sudjelovali u protuvladinim demonstracijama. A zahvaljujući digitalnom novcu središnje banke AI bi čak mogao zamrznuti vaša sredstva samo zato što ste previše “nezgodni”. Da li je to mračno doba koje želimo?

 

 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp