Edward Dowd: Globalni financijski kolaps – matematička izvjesnost


Edward Dowd trenutno je osnivač i partner Phinance Technologies, globalne makro alternativne investicijske tvrtke. Također je autor nove knjige "Nepoznati uzrok: Epidemija iznenadnih smrti u 2021. i 2022." (Datum objave: 8. studenog 2022. godine, Skyhorse Publishing). Edward je većinu svoje karijere radio na Wall Streetu, obuhvaćajući i kreditna tržišta i tržišta kapitala. Neke od tvrtki za koje je radio uključuju HSBC, Donaldson Lufkin & Jenrette i Independence Investments. Najpoznatiji je bio  u Blackrocku kao upravitelj portfelja gdje je deset godina upravljao portfeljem Growth kapitala vrijednim 14 milijardi dolara. Nakon BlackRocka, osnovao je OceanSquare Asset Management s dvojicom bivših kolega iz BlackRocka.

 

 

U intervjuu s dr. Josephom Mercolom, Edward Dowd, bivši upravitelj dioničkog portfelja za BlackRock, objasnio je zašto vjeruje da će se globalni financijski sustav srušiti u sljedećih 6 do 24 mjeseca.

 

  • Edward Dowd je “guru” hedge fondova i bivši upravitelj dioničkog portfelja za najvećeg upravitelja imovinom na svijetu, BlackRock. U posljednje dvije godine Dowd je hrabro istupio kako bi probudio ljude na kolateralnu štetu pandemije COVID-19.
  • Globalni financijski kolaps je matematička izvjesnost. Dowd predviđa da će kolaps ozbiljno početi u sljedećih šest do 24 mjeseca.
  • COVID-19 pružio je pokriće središnjim bankama i vladama, omogućujući im da privremeno sakriju stvarnost da se financijski sustav ruši.
  • COVID-19 također je omogućio uspostavu sustava kontrole za zaštitu vlada i središnjih banaka od posljedica kolapsa prehrambenih, energetskih i financijskih sustava. Omogućio im je da ograniče putovanja i uvedu digitalne osobne iskaznice i digitalne valute središnje banke povezujući ih s putovnicama cjepiva.
  • Osiguravajuća društva izvješćuju o porastu prekomjerne smrtnosti od 40% među radno sposobnim odraslim osobama tijekom četvrtog tromjesečja 2021. Milenijalci u dobi od 25 do 44 godine imali su porast od 84% u prekomjernoj smrtnosti u istom vremenskom okviru. Otkako su uvedene injekcije za COVID-19, broj Amerikanaca koji tvrde da su invalidi porastao je za najmanje 10%, a možda i više.

U posljednje dvije godine Dowd je hrabro istupio kako bi probudio ljude na kolateralnu štetu pandemije COVID-19 .

Na primjer, početkom ožujka 2022. godine, Dowd je podijelio statistiku smrtnosti u Ratnoj sobi Stevea Bannona, pokazujući da su milenijalci u dobi od 25 do 44 godine imali 84% porast prekomjerne smrtnosti tijekom jeseni 2021. godine.

Obrazovanje u usponima i padovima

Dowd se počeo zanimati za financije odmah nakon fakulteta. Zaposlio se u HSBC Holdings, najvećoj banci u Europi, kao institucionalni prodavač s fiksnim primanjima, prodajući obveznice.

“Bilo je to petogodišnje obrazovanje o tome što se stvarno događa na tržištima kapitala”, kaže on, “i sve što naučite u udžbenicima je smeće… Učio sam o Wall Streetu , kako funkcionira i kako se potiče.”

Dowd nastavlja:

“Kad sam bio prodavač obveznica od 1990. do 1995. godine, bilo je hrpa skandala. Wall Street je u osnovi operacija rasta i propasti. Obično postoji bum koji stvaraju Federalne rezerve koje stavljaju novac u sustav.

“Oni ne kontroliraju kamo odlazi njihov novac i Wall Street to iskorištava. I obično završi prijevarom

“Skandal ranih 90-ih bila je prijevara s hipotekarnim vrijednosnicama. Postojala je velika tvrtka s Wall Streeta koja je propala jer su imali neke poslove u ladici. Računalni sustavi nisu bili toliko robusni, pa su neki trgovci skrivali gubitke i ta je tvrtka propala.

“Zanimljivo je da je BlackRock u to vrijeme pomogao riješiti taj problem. Imali su računalne sustave [sustav Aladdin] koji su pomogli u analizi hipotekarnih vrijednosnih papira… to je u osnovi samo softver za upravljanje rizikom.

“Dakle, naučio sam motore Wall Streeta, ali sam želio ući u posao s dionicama. Vratio sam se na poslovnu školu na Sveučilištu Indiana, diplomirao 1997. godine i otišao na Wall Street u Donaldson, Lufkin & Jenrette, gdje sam bio analitičar elektroprivrede niz hodnik od ljudi s interneta koji su radili sve IPO-e [početne javne ponude ].

“Uglavnom, prijevara na IPO-ima bila je u svakoj investicijskoj kući, i to nije bila teška prijevara, bila je to laka prijevara. Samo nisu radili dubinsku analizu koju su radile institucije. Prije nego što bi iznijeli tvrtku na javnu objavu, pobrinuli bi se da tvrtka ima stvari poput prihoda, au kasnim 90-ima to je otišlo u vodu.

“Dakle, mnoge tvrtke bez prihoda i samo ideja su puštene u IPO… Na kraju su Fed [Federalne rezerve] učinile ono što rade. Pooštrili su kamatne stope, balon je pukao i razotkriveno je mnoštvo korporativnih prijevara : WorldCom, Enron, Lucent Technologies, Nortel Networks.”

Nakon tog kraha, Federalne rezerve vratile su se tiskanju novca, a 2008. je balon nekretnina pukao, što je rezultiralo velikom recesijom.

Opisujem sile na djelu — tada i sada — u „ Tko stoji iza ekonomskog kolapsa? ” U vrijeme tog ekonomskog kolapsa, Dowd je radio za State Street Investment Research, koji je kupio BlackRock.

Upravljači imovinom i globalna kabala

Mnogima se čini da BlackRock igra važnu ulogu u naporima globalističke kabale da pokrene Veliko ponovno postavljanje . Dowd, nakon što je potpisao ugovor o neomalovažavanju, nije slobodan raspravljati o svojim stavovima o BlackRocku, ali može govoriti o sličnim igračima, kao što su Blackstone i Vanguard, od kojih je potonji institucija slične veličine.

Dowd kaže:

“Ne vjerujem da kontroliraju te korporacije [tvrtke u kojima posjeduju dionice], ali imaju neprimjeren utjecaj, o čemu je pisao Charlie Munger iz Berkshire Hathawaya.

“U osnovi, zbog rasta pasivnih ETF-ova [fondova kojima se trguje na burzi], glasanje za te dionice ide višim rukovoditeljima tvrtke. I tako, u Vanguardu postoji određeni utjecaj na neke glasove odbora.

“Nekada su većinom novčanih nejednakosti upravljali temeljni upravitelji portfelja. Nekad sam glasao za upravni odbor, ali budući da smo bili jako zauzeti, imali smo otprilike 80 kompanija u našem portfelju, postojala je tvrtka pod nazivom Institutional Shareholder Services, ISS, koja bi nam pomogla da izračunamo glasove.

“Bio je to softverski sustav koji bi analizirao sve prijedloge i onda nam rekao kako da glasamo u skladu s tim. I, da smo htjeli uskratiti glasovanje ili promijeniti glasovanje, htjeli bismo. Dakle, čini se da postoji koncentracija moći u glasovima. Nekad je glasovanje bilo više raspoređeno na mnogo, mnogo različitih ljudi.

“Dakle, oni ne kontroliraju [tvrtke koje posjeduju]. Vanguard i BlackRock su agenti. Oni upravljaju tuđim novcem. Ali oni glasuju o nekim prijedlozima odbora dioničara. Dakle, oni ne dođu do telefona i ne nazovu Bourlu u Pfizeru i kažu, ‘Učini što mi kažemo.’ To je mekši utjecaj.

“Ali vjerujem da su, s obzirom na koncentraciju tržišnog udjela, Vanguard i BlackRock najveće tvrtke za upravljanje pasivnom investicijskom imovinom. Charlie Munger je rekao da je previše odluka u premalo ruku.

“Opet, ne mislim da oni vode tvrtke. Ali tamo gdje postoji koncentracija moći, definitivno postoje stvari koje mogu poći po zlu i nisu baš pretjerane, ali nemam dokaza za to. Upravo kad je moć koncentrirana obično se događaju loše stvari.”

Zaustavljanje financijskog sudnjeg dana može doći dolje

U posljednje sam vrijeme napisao mnogo članaka o nadolazećem financijskom kolapsu . Svi svjetski znakovi pokazuju u tom smjeru, a prema Dowdu, to je matematička izvjesnost.

Sustav federalnih rezervi, koji je monetarni sustav temeljen na dugu, stvoren je 1913. godine, iste godine kada su stvoreni porezni sustav i porezni sustav. Sustav stvaranja novca kroz dug je sam po sebi prijevaran.

U ranim danima, banke bi posuđivale dug i dug bi pronašao svoj put u različita područja rasta, koja bi se zatim pregrijala. Prijevare su se događale jer je novac bio previše lak, ali to je uglavnom bila prijevara na slobodnom tržištu.

U kasnim 90-tima korporativne prijevare preuzele su primat i imali smo korekciju burze od 50%. Federalne rezerve odgovorile su okretanjem ventila za novac: snizili su kamatne stope i novac se našao na tržištu nekretnina, koje se pretvorilo u neodrživ balon.

Nekretnine su bile hipoteke putem kolateralnih dužničkih obveza i hipotekarnih osiguranja. Wall Street je povećao 20 prema 1, 30 prema 1 u svojim bilancama kako bi zaradio novac i mislio je da će zabava trajati zauvijek. Ali neizbježno, Fed je počeo podizati kamatne stope i cijela stvar je propala.

Prema Dowdu, problem s ovom bankovnom prijevarom bio je u tome što je bila sustavne prirode. Središnje su banke morale uskočiti i kupiti ovaj lažni dug.

Dakle, ova prijevara i danas ostaje u bilanci Federalnih rezervi i u bilancama bezbrojnih drugih banaka. Drugim riječima, prijevara nije nestala. Bilo je samo zapečeno i skriveno.

Financijski kolaps je matematička izvjesnost

“Tada su vlade, jer je ekonomija globalno propala, počele trošiti poput pijanih mornara”, kaže Dowd. “Posljednjih 12 godina bilo je napuhavanje onoga što ja nazivam balonom središnje banke i vlade, balonom državnih dužničkih obveznica.”

Tko će spasiti taj balon? Tko će biti kupac svih tih dugova kada ovaj mjehur konačno napuha? Odgovor: Nitko. Mnogi koji su svjesni situacije samo se čude što je sustav ovoliko dugo opstao.

Izgledalo je kao da je spremno eksplodirati 2019. godine, a onda se, prigodno, pojavio COVID-19, koji je svim središnjim bankama dao hitne ovlasti. Vlade su ponovno krenule s trošenjem, tiskanjem novca, što im je omogućilo da izbace poslovičnu limenku niz cestu još dvije godine.

Dowd kaže:

“Evo nas u 2022. godini i opet se raspetljava. A razlog zašto je COVID bio važan je taj što su Federalne rezerve uspjele zatvoriti rupu u onome što je počelo postajati dužnička kriza likvidnosti.

“Tiskali su 65% više novca. Zaliha novca porasla je 65% u odnosu na prethodnu godinu 2020. godinu, što je uspjelo prikriti. Onda, kad je gospodarstvo ugašeno, to je bio vanjski šok, ne u unutarnjem šoku, pa kad su se ponovno otvorili sa svim novcima u sustavu, imali smo oporavak godinu i pol dana. Burze su poludjele, kreditna tržišta su poludjela, a mi smo opet krenuli gore.

“Ali, evo nas dvije godine kasnije, [s] inflacijom uzrokovanom lošom politikom Bidenove administracije, EU, rastom novca … također, COVID je prekinuo mnoge lance opskrbe … U osnovi, nismo imali inflaciju u robi i usluge zadnjih 12 godina. Imali smo inflaciju imovine, dionica i obveznica.

“Ono što se sada događa jest da realna ekonomija osjeća posljedice inflacije, loših politika. Počinjemo vidjeti kako američki dolar raste, a dolar je rezervna valuta svijeta. Tijekom posljednje 22 godine, došlo je do ogromnog rasta onoga što se zove dug denominiran u dolarima… Imamo oko 15 trilijuna dolara duga denominiranog u dolarima.

“Dakle, kada vidite da dolar raste, to ukazuje na dužničku krizu jer je novca sve manje. Vani je sve manje dolara. Ljudi se otimaju za dolarima. A razlog zašto mislim da ćemo neizbježno propasti je taj što nikada nismo vidjeli ciklus inflacije robe s dolarom koji raste u isto vrijeme…

“Možete tvrditi da je to namjerno jer su politike toliko loše da onemogućuju proizvodnju energije. Prije Ukrajinskog rata, Bidenova prva izvršna naredba prvog dana njegove administracije bila je zatvaranje naftovoda Keystone. Dakle, tu smo. Mislim da smo na kraju.

“COVID je pružio pokriće za središnje banke i vlade, ali je također omogućio sustav kontrole. Ako će se sve urušiti, zar ne bi bilo lijepo imati sustav kontrole u kojem su putovanja ograničena, za to možete okriviti virus, izradite putovnice za cjepivo, koje se zatim povezuju s digitalnim osobnim iskaznicama , a zatim digitalnu valutu središnje banke . Dakle, mislim da je COVID bio zgodan izgovor.

“Kako prolazimo kroz vrijeme, počinjem misliti da je ovo bio plan. Nemam dokaze, ali činjenica da ne zaustavljamo ono što se događa sugerira mi da se radi o zavjeri interesa, a oni ne žele zaustaviti uvođenje tih cjepiva.

“I što dulje ovo traje, sve sam uvjereniji da je COVID možda bio plan. Govorio sam da je to zgodan izgovor, ali što ovo dulje traje, postaje sve smješnije. Dakle, mislim da je bilo zle namjere.”

Pitanje kada

Dowd vjeruje da će se početni financijski kolaps dogoditi u sljedećih šest do 18 mjeseci, ili najviše 24 mjeseca. Ako se tržišta dionica ozbiljno pokolebaju i indeksi počnu padati više od 40%, Federalne rezerve bi mogle početi izravno kupovati dionice, što će rezultirati neofeudalističkim sustavom koji će samo povećati već postojeće razlike između imanja i stanovništva nemaju.

Razlog za to je, objašnjava Dowd, jer:

“Ne postoji tržišni mehanizam kojim bi se bilo tko kaznio za donošenje loših odluka. Njihove loše odluke spašavaju središnje banke. Moralni hazard je toliko visok da ako ste samo izvršni direktor u velikoj tvrtki s popisa Fortune 500, postat ćete fenomenalno bogati i ne morate biti stvarno dobri. Ti ćeš biti jedan od gospodara, a radnici i svi ostali će se mučiti da spoje kraj s krajem.

“To je ono što se događa zadnjih 12 godina. Ekonomija je najvećim dijelom bila ekonomija velikih i onih koji su bili bliski tiskarskom stroju… Ako zapravo pokušavate stvoriti malu tvrtku, ako ste radnik jedne od ovih korporacija i ne dobijete puno dioničkih opcija, ne ideš naprijed.”

Zašto je Dowd počeo govoriti o ubodu COVID-a

Dowd, koji živi u Mauiju, prvi put se uključio u borbu protiv uboda kad su mandati izdani. U Mauiju ste morali imati putovnicu za cjepivo samo da biste ušli u restoran ili teretanu.

On kaže:

“Bio sam sumnjičav prema udarcu od samog početka jer sam znao dvije stvari: Operacija Warp – sve zvuči kao katastrofa. Ozbiljno. I br. 2, bilo je eksperimentalno, i znao sam da je za većinu cjepiva trebalo sedam do deset godina da se podaci o sigurnosti provjere prije nego što su stavljena u ruke ljudi.

“Dakle, samo sam mislio da će svi biti poput mene – racionalni – i neće to prihvatiti. Onda, kad sam vidio propagandnu mašineriju, društveni pritisak, znao sam da se nešto drugo događa, da se nešto događa, i tada sam se super uključio. Počeo sam ići na skupove na Mauiju. Počeo sam upoznavati istomišljenike i tako sam se spojio s dr. [Robertom] Maloneom ovdje na Mauiju.

“Sada sam dio ekipe koja pokušava razotkriti ovaj zločin. Kad sam sreo [Malonea] u listopadu 2021. godine, rekao sam mu da sumnjam da se mnogo loših stvari događa s cjepivima… rekao sam da ću pratiti osiguravajuća društva i tvrtke pogrebnih poduzeća, i ako je moja teza točno, pojavili bi se u tim rezultatima – i sigurno jesu.”

Izbor da se usredotočite na nevladine baze podataka bio je predvidiv jer je CDC posljednjih mjeseci počeo kompromitirati statistiku mortaliteta. Navodno nadograđuju poslužitelje i ponovno učitavaju podatke o smrtnosti od svih uzroka, a sada nedostaju deseci tisuća izvješća o smrti .

Smrtnost od svih uzroka ključna je krajnja točka za bilo koji lijek

“U jesen 2021.  godine prilično sam slobodno koristio riječ prijevara u vezi s Pfizerom,” kaže Dowd, a čim je vidio da FDA želi sakriti Pfizerove podatke 75 godina , bio je potpuno uvjeren. “To je prima fascia dokaz zataškavanja”, kaže on.

Sada, dok ti dokumenti počinju pristizati, tempom od 55.000 stranica mjesečno, shvaćamo što su FDA i Pfizer toliko željeli sakriti.

Dowd nastavlja:

“Krajnja točka smrtnosti od svih uzroka, to je nešto o čemu moramo razgovarati. Obično, ako ste biotehnološka tvrtka s jednim proizvodom i provodite kliničko ispitivanje koje ne uspije utvrditi krajnju točku smrtnosti od svih uzroka, lijek ne dobiva odobrenje [od strane FDA].

“Na kraju dana, ako je rizik veći od koristi, ova stvar neće biti odobrena. Krajnja točka smrtnosti od svih uzroka za Pfizerovo cjepivo, kada su hvalili njegovu učinkovitost, pogodno su sakrili tu podatkovnu točku od svih. To se pojavilo u zahtjevu za FOIA u jesen i, opet, suđenje je trajalo samo 28 dana.

“Ovo je također jednostavno bez presedana. Dakle, u 28 dana bilo je nešto poput 23 smrti u skupini cijepljenoj i 17 u skupini koja je primala placebo, što daje mortalitet od svih uzroka veći od 23%. Samo na tome nije trebalo biti odobreno. To je prijevara po mom skromnom mišljenju.”

Kao što je primijetio Dowd, jedan od najznačajnijih protuargumenata koji proizlaze iz parnice protiv Pfizera u vezi s prijevarom posljednjih mjeseci jest tvrdnja Pfizerovih odvjetnika da čak i ako postoji prijevara, Pfizer ne može biti procesuiran jer je vlada znala za nju.

“Zašto ovo nije najveći naslov u glavnim medijima?” – pita Dowd. “Čini se da to znamo samo oni od nas u eho komori koji su na vrhu ovog problema.”

U stvarnom svijetu, prekomjerna smrtnost od svih uzroka prikazana u Pfizerovom ispitivanju ispada da je na novcu. U UK-u je, na primjer, povećana smrtnost između 10% i 20% otkako su cijepljenja uvedena.

U drugim područjima, i/ili u određenim dobnim kategorijama, prekomjerna smrtnost je daleko veća, ali FDA i CDC se samo slažu s tim, ne čineći apsolutno ništa da ikoga upozore na rizike.

Šokantno povećanje prekomjerne smrtnosti

Kao što je primijetio Dowd, osiguravajuća društva su izvijestila o porastu prekomjerne smrtnosti među radno sposobnim odraslim osobama od 40% tijekom jeseni 2021. godine. Porast smrtnosti od svih uzroka od 10% dogodi se jednom u 200-godišnjoj katastrofi, tako da je 40% samo van ljestvica.

Prije nego što je CDC počeo manipulirati svojom statistikom smrti, i to je pokazalo da je smrtnost od svih uzroka porasla za oko 40%, kaže Dowd. Puški pištolj u podacima CDC-a pronađen je kada je prekomjerna smrtnost raščlanjena po dobnim skupinama.

Milenijalci, oni u dobi između 25 i 44 godine, imali su nevjerojatnih 84% porast prekomjerne smrtnosti tijekom jeseni 2021. godine.

Dowd kaže:

“Pokušavaju to objasniti govoreći, pa, zaključavanje uzrokuje smrt iz očaja, samoubojstva, droge i alkohol, i ljude koji propuštaju preglede za rak.

„Pa, u vremenskom okviru od tri mjeseca, prešli smo s 40% na 50% prekomjerne smrtnosti ljeti, do 84% prekomjerne smrtnosti na jesen za milenijsku dobnu skupinu, koja je predstavljala oko 61.000 ljudi između ožujka 2021. i veljače 2022.

“Šezdeset i jedna tisuća prekomjernih smrti predstavlja Vijetnamski rat u jednoj godini za tu dobnu skupinu. To se dogodilo. I gledajte, ovo su dobi od 25 do 44 godine. Ne biste trebali umrijeti u toj dobi osim ako nije slučajno ili samoinducirano putem samoubojstva ili zlouporabe droga.

“I ne možete mi reći da su svi u roku od tri mjeseca odlučili počiniti samoubojstvo i predozirati se drogama. Nema smisla.”

Također je došlo do velikog pomaka u broju smrtnih slučajeva tijekom 2021. od starih prema mladima, pri čemu mlađi ljudi sada umiru alarmantnom brzinom.

“U ovom trenutku imamo dokaze o zločinu”, kaže Dowd. “Ono što me šokira je činjenica da mainstream mediji ovo još uvijek zatamnjuju. Dobra vijest je da se čini da se priča od usta do usta i da sve više i više ljudi ne dobiva docjepljivanje jer cjepivo ne djeluje.”

Ogroman porast invaliditeta

Prema Dowdu, osiguravajuća društva također izvješćuju o povećanju invalidnina za prvo tromjesečje 2022., a osiguravajuća društva i pogrebna poduzeća također bilježe kontinuirani porast prekomjerne smrtnosti .

On nastavlja:

“U drugom tromjesečju, osiguravajuća društva trenutno igraju igrice gdje oslobađaju rezerve, povećavaju cijene, tako da ne izgleda tako loše, ali još uvijek nije dobro.

“Poduzeća koja se bave pogrebnim poduzećima još uvijek bilježe rast iznad onoga što su mislili da će vidjeti. Mislili su da će se vratiti trendu, a još uvijek ostvaruju rast iz godine u godinu. Morate imati na umu da je njihov rast iz godine u godinu u odnosu na 2021. godinu.

“Dakle, ne bi trebale rasti. I to su prodaje u istoj trgovini, a ne putem akvizicija. Dakle, ovo su usporedbe prodaje u istoj trgovini iz godine u godinu. I obje tvrtke za pogrebna poduzeća koje sam promatrao za Q2 porasle su u prodaji u istoj trgovini između 2% i 3%, što je usporedivo s Q2 2021. Trebalo bi se urušiti za 20%, 30%, a nije.

“Razgovarajmo o podacima o invalidnosti. Ovo je jako važno. Mislim da ćemo otkriti – koliko god tragičan bio najgori neželjeni događaj, smrt – postoje neke stvari gore od smrti; poteškoće koje mijenjaju život i onemogućuju vam život, a oni koji žive s vama moraju se brinuti o vama.

“A utjecaji na društvo mnogo su gori od iznenadne smrti… Moj partner, koji je bio bivši analitičar osiguranja na Wall Streetu, otkrio je saveznu bazu podataka, US Bureau of Labor Statistics, i dobra vijest o njima je da ne imati bilo kakvu kožu u ovoj igri.

“Svaki mjesec rade istraživanje kućanstava. Svaki mjesec dobivamo brojke o zaposlenosti koje dolaze od njih, a oni postavljaju hrpu različitih pitanja, od kojih su neka u vezi s invaliditetom, koja se u biti svode na ‘Jeste li vi invalid i/ili je li netko u vašem kućanstvu invalid za rad dob?’

“Pet godina prije 2021. godine taj je broj bio između 29 i 30 milijuna. Sada ima 33 milijuna i značajno raste od 2021. I stvarno je počelo rasti u svibnju, lipnju 2021. godine.

“Imao sam neki doktorat. fizičari koji su napravili neke statističke analize, i oni kažu da je to skoro četiri standardna devijacija iznad norme, a nagib toga, stopa promjene, je alarmantna.

“Povećali smo broj osoba s invaliditetom za 10%. Sada, ovo nema nikakve veze s zahtjevima za invaliditet. Ovo je samoidentifikacija. To nije vezano uz liječničku potvrdu ili dobivanje invaliditeta. Ovo samo netko kaže, dobrovoljno, da je invalid…

“Dakle, broj invalida mogao bi biti puno, puno veći. Ovdje samo grebemo po površini. Ali signal je promjena, stopa promjene, standardna devijacija iznad norme, koja je četiri. Tri standardne devijacije su ludost.

“Četiri je kao, ‘WOW!’ Dakle, ovo se događa. Ako se zapitate, zašto nedostaje radne snage? Mislim da ovo mnogo toga objašnjava.

“I to multiplicirate na globalnoj razini, a oni govore o opskrbnim lancima i nemogućnosti zapošljavanja ljudi — to se definitivno događa. Također mislim da je veliki dio inflacije koju vidimo rezultat ljudi koji nisu sposobni za rad.”

Srebrne obloge

Ako u ovoj zbrci postoji nešto loše, to je da roditelji shvaćaju opasnosti ne samo od uboda COVID-19, već i od cjelokupnog rasporeda cijepljenja djece . Od početka kolovoza 2022. samo je 3% djece mlađe od 5 godina primilo ubod COVID-19. Mnogi također ponovno razmatraju druga cjepiva, uključujući cjepiva za odrasle.

Ovo je davno prošlo vrijeme, budući da nijedno od cjepiva u rasporedu cijepljenja djece nikada nije uspoređeno s pravim placebom kako bi se potvrdila sigurnost i učinkovitost, a nisu provedene studije koje bi potvrdile da je davanje više cjepiva istovremeno zapravo sigurno.

“Mislim da će, kako se ovaj skandal bude urušavao i razvijao, preurediti mnoge naše institucije,” kaže Dowd, “i mislim da je to dobra stvar. Mislim da će ljudi poput tebe i drugi koji su bili vani u divljini biti opravdani. Nikada više neću uzeti drugo cjepivo ili cjepivo protiv gripe. Gotov sam. Vani sam.”

Jeste li spremni?

S obzirom na to što možete učiniti da se pripremite za neizbježni financijski krah, Dowd kaže:

“Ljudi me pitaju za investicijski savjet. Mrzim to dati, ali reći ću ovo: Ako će financijska imovina propasti, ne brinite o inflaciji. Vjerojatno je dobra ideja imati nešto od svog portfelja… u gotovini, kako biste iskoristili scenarij krvi na ulicama koji dolazi.

“Dakle, kada svi prodaju, vi radite ono što je nekada radio JP Morgan – kupujete. To nije loša ideja.”

Osim zaštite svoje financijske imovine, bilo bi mudro pripremiti se i za druge povezane scenarije, poput nestašice hrane , vode i energije . Ojačajte zalihe i smislite kako živjeti u scenariju “izvan mreže”, u slučaju da svakodnevne pogodnosti iznenada nestanu.

Također se mentalno, emocionalno i duhovno pripremite za vremena koja bi mogla biti stresna i izazovna dok globalistička kabala nastavlja gurati Veliko ponovno postavljanje , što će zahtijevati više “hitnih slučajeva”.

Dowd kaže:

“Bliže nam međuispiti. Vlast se smrtno boji jer su počinjeni zločini, pa sumnjam na smicalice. Pokušavaju izazvati majmunske boginje. Čini se da to ne zaokuplja maštu ljudi.

“Možda će pokušati, pretpostavljam, s dobrim staromodnim ratom. Rat obično riješi mnogo problema.

“Ono oko čega se moramo brinuti je Kina. Kina ima demografski problem. Oni su u demografskom padu koji je započeo 2020. godine… U 80-ima i 90-ima svi su govorili da će Japan prestići SAD. Pa, Japan je doživio demografski krah.

“Pali su i izgubili su dva desetljeća. Kina to upravo pogađa. Larry Fink je dobar biznismen, ali ide u Kinu u krivo vrijeme. Kina je gotova po mom skromnom mišljenju. To je suprotno gledište, ali je potkrijepljeno podacima…

“Prezaduženi su i doslovno implodiraju dok mi razgovaramo. Puno ovih blokada zbog COVID-a koje vidite u posljednjih nekoliko mjeseci nisu ništa drugo nego prikrivanje bježanja iz banaka. Jedan od njihovih najvećih strahova … je njihova vlastita populacija.

“Sve dok su hranili ljude i dobivali posao, nisu se morali brinuti. Ako dođe do ekonomskog kolapsa, većina zemalja tradicionalno stvara vanjskog demona koji sve ujedinjuje.

“Da sam ja Kina i ja vodim emisiju, a ja sam zla osoba, započeo bih nešto s Tajvanom samo da se svi usredotoče izvan unutarnjih problema u Kini.”

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp