Bloomberg je objavio da je Zuckerbergovo bogatstvo palo za 71 milijardu dolara

Bloomberg je objavio da je Zuckerbergovo bogatstvo palo za 71 milijardu dolara

Veliko bogatstvo osnivača Facebooka, Marka Zuckerberga do sada je ove godine palo za 71 milijardu dolara, izvijestio je u ponedjeljak Bloomberg. Također navodi da je pad najveći među najbogatijim pojedincima na svijetu koje prati indeks milijardera agencije. Pad je veći i od BDP-a 120 zemalja.

Trenutačno Zuckerbergovo neto bogatstvo od 55,9 milijardi dolara čini ga 20. najbogatijom osobom na svijetu, što mu je najniže od 2014. godine. Prije manje od dvije godine, tehnološki je mogul bio vrijedan 106 milijardi dolara, na trećem mjestu iza Jeffa Bezosa i Billa Gatesa.

Bogatstvo ovog 38-godišnjaka doseglo je vrhunac od 142 milijarde dolara u rujnu 2021., no nedugo nakon što je promijenio ime tvrtke iz Facebooka u Meta, krenulo je uglavnom silaznom putanjom.

Ono što Bloomberg ne navodi jest da se radi o reakciji na sve veću i brutalnu cenzuru Facebooka i drugih platformi u sklopu META-e, koja je započela zajedno s korona histerijom, a koju je inicirao Zuckerberg zajedno s Georgeom Sorosom – kaže uredništvo NT-a

U mjesecu veljači Facebook nije uspio objaviti rast mjesečnih korisnika, što je uzrokovalo rekordan pad cijene dionica i ispralo 31 milijardu dolara iz Zuckerbergova bogatstva. Osim toga, Instagramova oklada na Reels, pokrenuta kao potencijalni konkurent TikTokovoj video platformi kratkog formata, donosi prihode od oglašavanja niže od očekivanih.

Metine dionice također padaju zbog ulaganja tvrtke u Metaverse, rekla je Laura Martin, viša internetska analitičarka u Needhamu, objavio je Bloomberg.

 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp