Europska agencija za lijekove demantira Bidena i priznaje neuspjeh cijepljenja: Korona nije gotova

Europska agencija za lijekove demantira Bidena i priznaje neuspjeh cijepljenja: Korona nije gotova

Vodeći “znanstvenik” Europske agencije za lijekove (EMA) Stefan Thirstrap izjavio je danas da je pandemija covida još uvijek “u tijeku”, nakon što je predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Joseph Biden izjavio da je zdravstvena kriza gotova.

“Ne mogu iskreno odgovoriti zašto je predsjednik Biden došao do tog zaključka”, istaknuo je i dodao kako je važno da se zemlje članice pripreme za uvođenje cjepiva, posebice adaptivnih, kako bi se spriječilo daljnje širenje ove bolesti. u Europi.

Biden je u nedjelju navečer rekao da je pandemija gotova, ali da i dalje ima problema s korona virusom.


Prema Politiku, postoji zabrinutost da bi takvi komentari vlasti mogli utjecati na napore da se obuzda daljnji val zaraze tijekom nadolazeće zime.

Većina zemalja u Europi pokrenula je jesenske kampanje, uključujući ponudu novih cjepiva tvrtki Moderna i Biontek/Pfizer, koja su prilagođena mikronskim sojevima korona virusa.


Tirstrap naglašava da rane ankete pokazuju da, čak i uz prilagođena cjepiva, postoji “ograničen apetit za daljnjim cijepljenjem”.


“Vidjeli smo da ankete u Nizozemskoj i Mađarskoj pokazuju visoku razinu neodlučnosti opće populacije da se uzme treća doza, što smatram vrlo zabrinjavajućim”, rekao je.


Vjerovali ili ne, Europska agencija za lijekove i Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti, zbog činjenice da se ljudi više ne žele cijepiti, više su puta pozvali građane da prihvate bilo koju dozu koja im se sada nudi kako se približava hladnije vrijeme , kada postoji veća vjerojatnost zaraze covidom i drugim respiratornim infekcijama.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp