Pilot iznenada preminuo tijekom leta Boeinga iz Novokuznjecka za St Petersburg

Pilot iznenada preminuo tijekom leta Boeinga iz Novokuznjecka za St Petersburg

Zapovjednik leta Boeinga iznenada je preminuo tijekom leta iz Novokuznjecka za Sankt Peterburg u Rusiji u nedjelju, prema izvješćima.

Ruska novinska kuća RIA Novosti izvijestila je da je pilotu, čiji identitet nije otkriven, pozlilo tijekom leta.

Incident se dogodio oko 7.40 sati navečer (po moskovskom vremenu).

Kopilot je morao hitno sletjeti u zračnu luku Omsk, no zapovjednik je preminuo prije nego što mu je stigla liječnička pomoć,

“Reanimacijska ekipa hitne pomoći stigla je u zračnu luku deset minuta prije slijetanja zrakoplova. Tim je konstatirao smrt pilota prije pružanja medicinske pomoći”, priopćilo je Ministarstvo zdravstva regije Omsk.

Ovo nije prvi takav slučaj u zadnjih nekoliko mjeseci da su se piloti onesvijestili ili zaspali.

Gateway Pundit je ranije izvijestio da se pilot navodno “onesvijestio” na 30.000 stopa, zbog čega je zrakoplov prošlog mjeseca hitno sletio u Grčku.

“Jedan razdragani putnik tvrdio je da je muka odgodila početak njihovog odmora za osam sati. Rekli su da je njihova četveročlana obitelj dobila vaučer od 15 eura svakom koji je pokrivao “osnovni obrok”, izvijestio je lokal. Prema riječima putnika, Jet2 ne nadoknađuje kašnjenja zbog hitnih medicinskih slučajeva.

Let je preusmjeren kao “mjera predostrožnosti”, prema predstavniku Jet2.

“Let LS1239 iz Birminghama za Antaliju preusmjeren je u solunsku zračnu luku kao mjera predostrožnosti u utorak (23. kolovoza) jer se jedan od pilota nije dobro osjećao. Zamjenska posada je prebačena u Solun kako bismo iste večeri mogli poslati kupce na put za Antaliju,” rekao je glasnogovornik Jet2.

“Priopćili smo to našim klijentima što je prije moguće, a naši su timovi izuzetno naporno radili kako bi se pobrinuli za sve. Željeli bismo se ispričati svima koji su pogođeni ovim nepredviđenim kašnjenjem”, dodaje se.

Stranica za vijesti o komercijalnom zrakoplovstvu  Aviation Herald  izvijestila je da su dva pilota na letu iz Sudana za Etiopiju prošlog mjeseca očito zaspala i propustila slijetanje.

“Incident se dogodio u Boeingu 737-800 Ethiopian Airlinesa na putu od Khartouma do Addis Abebe, navodi se u izvješću, “kada su piloti zaspali” i “zrakoplov je nastavio nakon vrha spuštanja”, navodi CNN.

Čitatelj se obratio Gateway Punditu prošlog lipnja 2022., rekavši da je kontrolor zračnog prometa koji je radio u upravi u Madridu, u Španjolskoj, anonimno dojavio svojoj ženi da je u svibnju 2022. bilo 28 neplaniranih hitnih slijetanja zbog zdravstvenih problema povezanih s gubitkom svijesti. u usporedbi sa samo jednom ili dvije u normalnoj godini.

**Zbog straha zviždača od gubitka posla, Gateway Pundit nije uspio provjeriti ovu informaciju.

“Naš izvor i njezini kolege na poslu diskretno su razgovarali o ukupnom broju neplaniranih, hitnih slijetanja zbog medicinskih problema koji su uključivali gubitak svijesti koji je iznosio ~25-30+ mjesečno od početka 2022. u odnosu na ukupnu normalnu brojku od ~1-2 godišnje u svim španjolskim zračnim lukama tijekom godina prije uvođenja obveznog cjepiva za pilote.”

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp