Zelenskij poručio Putinu nakon njegove vojne mobilizacije: „Gledati ćeš krv vlastitih vojnika“

Zelenskij poručio Putinu nakon njegove vojne mobilizacije: „Gledati ćeš krv vlastitih vojnika“

Cirkus u Ukrajini ide dalje, nakon mobilizacije 300 000 vojnika od strane ruskog predsjednika VladimiraPutina, njegov „protivnik“ – ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij, rekao je da Putin želi gledati Ukrajinu uprljanu krvlju vlastitih vojnika.

Ukrajinski predsjednik Volodymyr Zelensky oglasio se nakon govora Vladimira Putina i rekao kako ne vjeruje da će Rusija upotrijebiti nuklearno oružje unatoč prijetnjama njihova predsjednika.

Govoreći za njemački Bild, Zelenski je također pozvao Zapad da ne dopusti Putinu da ih ucjenjuje.

Prema njegovim riječima, djelomična mobilizacija pokazuje da Rusija ima “problema s časnicima i drugim vojnim osobljem”.

– On (Putin) vidi da njegove jedinice jednostavno bježe. Putin želi Ukrajinu utopiti u krvi, ali i u krvi vlastitih vojnika – rekao je predsjednik Ukrajine.

Ukrajinskog predsjednika nisu uznemirile Putinove prijetnje te ne planira odustati od daljnjeg osvajanja teritorija.

– Mi ćemo korak po korak djelovati u skladu s našim planovima. Siguran sam da ćemo osloboditi naš teritorij. Referendumi su “lažni referendumi” i 90 posto država ih neće priznati – istaknuo je Zelenski.

Što se tiče Putinove neizravne prijetnje nuklearnim oružjem, Zelenski je rekao da ne vjeruje u to.

– Ne vjerujem da će upotrijebiti nuklearno oružje. Mislim da mu svijet to neće dopustiti. Ali ne znamo što se događa u njegovoj glavi, tako da postoje određeni rizici – istaknuo je Zelenski.

Ipak, smatra da ne treba pokleknuti pred Putinovim prijetnjama.

– Putin sutra može reći: osim Ukrajine, želimo i dio Poljske, inače ćemo koristiti nuklearno oružje. Ne možemo pristati na takve kompromise – zaključio je prvi čovjek Ukrajine.

Ove izjave dolaze nakon što je Putin najavio djelomičnu mobilizaciju u Rusiji i upozorio da će Moskva biti spremna upotrijebiti “sva raspoloživa sredstva” da zaštiti teritorij usred prijetnji sa Zapada.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp