Bill Clinton i izvršni direktor BlackRocka planiraju uvesti veliki program globalnog resetiranja


Bivšem predsjedniku Billu Clintonu pridružio se izvršni direktor BlackRocka Larry Fink na konferenciji Clinton Global Initiative u New Yorku kako bi razgovarali o korporativnom okviru poznatom kao Environmental Social Governance (ESG), ključnom obilježju globalističke agende Velikog resetiranja.

Drugog dana dvodnevnog sastanka u utorak, Clinton je pohvalio Finka kao jednog od glavnih pokretača ESG-a u korporativnom prostoru.

“Želim vam zahvaliti što potičete ljude da razmotre društveni učinak svojih ulaganja i pokušaju ne tražiti brzu stopu povrata ako je to štetno za društvo, već pokušaju izgraditi budućnost koju svi možemo dijeliti”, rekla je Clinton Finku .

Nakon što je zahvalio Finku što nije “negirao klimatske promjene”, Clinton ga je pohvalio što koristi ESG za “vraćanje ravnoteže” u društvo.

Izvršni direktor Unilevera Alan Pop uključio se tvrdeći da iako postoje “kratkoročni troškovi” implementacije ESG-a, utjecaj i poticaji za profit su vrijedni toga.

Izvršni direktor BlackRocka Fink pozvao je na potpunu preorijentaciju globalnog financijskog sustava putem Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke kako bi “sve vlade” mogle istovremeno nametnuti ESG kriterije poduzećima diljem svijeta.

Pop je citirao distopijski roman Georgea Orwella 1984. kako bi dokazao da je “opći odgovor” korporacija koje ne nameću ESG mjere kao odgovor na “kriznu klimu” “nevjerojatno opasan za svijet”.

Potom je pozvao da ESG mjere postanu obvezne “metrike” za poduzeća diljem svijeta.

Konkretno, državni odvjetnici iz 19 država pozvali su Komisiju za vrijednosne papire i burzu (SEC) da istraži BlackRock, najvećeg svjetskog upravitelja imovinom, zbog njegovog agresivnog poticanja ulaganja u ESG na štetu američkih poreznih obveznika i nacionalne sigurnosti.

“Na temelju činjenica koje su nam trenutno dostupne, čini se da BlackRock koristi teško zarađeni novac građana naših država kako bi zaobišao najbolji mogući povrat ulaganja, kao i njihov glas”, stoji u pismu AG-a SEC-u.

“BlackRockova prošla javna obećanja pokazuju da je koristio imovinu građana za pritisak na tvrtke da se pridržavaju međunarodnih sporazuma kao što je Pariški sporazum koji prisiljava na postupno ukidanje fosilnih goriva, povećava cijene energije, povećava inflaciju i slabi nacionalnu sigurnost Sjedinjenih Država. Američke države.””, dodaje se u pismu.

Model ESG jedan je od glavnih uzroka nedavnog dramatičnog kolapsa vlade Šri Lanke, jer su cijene goriva i hrane skočile na nepriuštive razine nakon što se zemlja pridružila inicijativi Svjetskog ekonomskog foruma za smanjenje dušika.

To je također mehanizam koji je izazvao pobunu farmera u Nizozemskoj otkako je nizozemska vlada objavila da će se i zemlja pridržavati ESG protokola.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp