Biometrijski sustav koristit će se na brazilskim izborima – Bolsonaro najavljuje krađu glasova

Biometrijski sustav koristit će se na brazilskim izborima – Bolsonaro najavljuje krađu glasova

Neki od strojeva za glasanje koji će biti dio testa u Brazilu uoči općih izbora imat će biometriju, objavio je izborni odbor Brazila.

56 od 641 stroja koji će se koristiti u testu moći će skenirati biometrijske podatke, što ocrtava osnovne ideje za budućnost u kojoj država prikuplja biometrijske podatke o svakom građaninu, navodno u svrhu glasovanja.

Testovi integriteta provode se prije svakih izbora od 2012. godine kako bi se navodno ublažile izborne prijevare.

Prema The Brazilian Reportu, Brazil pokušava uvesti biometriju u izborni proces od 2008. godine.

Objava je uslijedila nakon preporuka ministra obrane Paula Nogueire vezanih uz veću transparentnost izbora.

Opći izbori u Brazilu održat će se 2. listopada 2022. godine. Glasači će izabrati predsjednika, potpredsjednika i članove nacionalnog kongresa. Sadašnji predsjednik Jair Bolsonaro, koji se natječe za drugi mandat, suočit će se s bivšim predsjednikom Lulom da Silvom u, kako su objavili brazilski mediji, vrlo tijesnoj izbornoj utrci.

Predsjednik Bolsonaro je ponovno izjavio da su glasački strojevi podložni izbornim prijevarama i da se očekuje da će osporiti rezultat ako izgubi izbore. Bumo videli, rekli su slepci, stara je narodna uzrečica. Ono što je sigurno jest to, da globalisti mrze Bolsonara zbog njegovog protivljenja Covid diktaturi farmaceutske mafije.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp