Kremlj poručio Zapadu: Htjeli ste rat, sad ste ga dobili

Kremlj poručio Zapadu: Htjeli ste rat, sad ste ga dobili

Nakon cijelog niza provokacija od strane Zapada, otvorenog miješanja u sukob Rusije i Ukrajine, slanjem svojih plaćenika i gomile naoružanja u Ukrajinu, iz Kremlja su na kraju poručili: „htjeli ste rat? E, pa sada ga imate“.

Nakon mnogo nagađanja, sada znamo da je Kremlj odlučio mobilizirati oko 300.000 vojnika od ukupnog mobilizacijskog potencijala od 25.000.000 vojnika. To je nešto više od 1% ruskog mobilizacijskog potencijala. To se odnosi samo na one vojnike koji službeno imaju status “pričuvnih” i koji svi moraju proći posebnu obuku prije slanja u Ukrajinu.

Neke napomene o ovoj odluci:

  • Rusiji će trebati nekoliko mjeseci da okupi i preobuči te trupe (tečajevi osvježenja) i one neće biti odmah dostupne za zaštitu regija Lugansk, Donjeck, Zaporožje i Herson tijekom predstojećeg referenduma o tome hoće li se pridružiti Rusiji ili ne. 3. dobrovoljački armijski korpus već je raspoređen na jugu i mogao bi odigrati glavnu ulogu u tome.
  • Putin i Shoigu naveli su nekoliko razloga za ovu odluku, uključujući vrlo dugu liniju kontakta, izravnu upletenost osoblja NATO-a koje sada vodi ukronazi režim u Kijevu i prijetnje Zapada da će rasturiti Rusiju.
  • Šojgu je naveo da su UAF izgubile oko 50% svog osoblja (više od 100.000 vojnika od ukupnog potencijala od oko 200.000). Također je dodao da je većina ukrajinskih oružanih sustava, koji su bili sovjetskog porijekla, u velikoj mjeri uništena. Broj ruskih žrtava je nešto ispod 6000 vojnika.
  • Šojgu je također jasno rekao da se “ne borimo toliko protiv Ukrajine, koliko protiv NATO-a plus ujedinjenog (kolektivnog) Zapada”.
  • Šojgu je također rekao da se sve NATO satelitske sposobnosti (70 vojnih i 200+ civilnih satelita) sada koriste protiv Rusije.
  • Na kraju, Šojgu je dodao da zapovjednici NATO-a namjerno koriste visokoprecizno oružje NATO-a za teroriziranje civila.

Drugim riječima, Rusija se priprema za eskalaciju ovog rata u narednim mjesecima. Zapravo, proširuje svoje oružane snage na razinu koja će omogućiti veliku eskalaciju NATO-a u Ukrajini (i drugdje, jer ne moraju sve mobilizirane snage biti borbene jedinice; raspoređivanje više C4ISR sposobnosti, logističkih/opskrbnih snaga ili civilnih poslova i protuterorističke jedinice) također bi imalo smisla).

Iskreno, imam pomiješane osjećaje o ovoj odluci, ali razumijem da Kremlj jednostavno nije imao drugu opciju, iz sljedećih razloga:

  • Ovom odlukom riješeno je škakljivo pitanje hoće li Rusi ostati ili otići. Nakon što četiri regije glasaju za dio Rusije (što većina anketa kaže da hoće), zauvijek će zadržati taj status.
  • Uz sve glasine na Zapadu o ograničenoj uporabi nuklearnog oružja, čineći ove četiri regije dijelom Rusije ne samo de facto nego i de jure, Rusija proširuje svoj nuklearni kišobran nad njima (Ruska vojna doktrina zabranjuje upotrebu nuklearnog oružja) nuklearno oružje ako su ugroženi teritorijalni integritet i sigurnost Rusije). Evo citiram Putina:

Čak su pribjegli i nuklearnoj ucjeni. Ne mislim samo na zapadno potaknuto granatiranje nuklearne elektrane Zaporožje, koje prijeti nuklearnom katastrofom, nego i na izjave nekih visokih predstavnika vodećih zemalja NATO-a o mogućnosti i dopustivosti uporabe oružja masovno uništenje – nuklearno oružje – protiv Rusije. Želio bih podsjetiti one koji daju takve izjave o Rusiji da ona također ima različite vrste oružja, od kojih su neke modernije od oružja koje imaju zemlje NATO-a. U slučaju prijetnje teritorijalnoj cjelovitosti Rusije i njenog naroda, Kremlj će svakako upotrijebiti sve sustave naoružanja kojima raspolaže. Ovo nije blef.

Naravno, možemo očekivati ​​uobičajenu histeriju i dupliciranje zapadne vladajuće klase, koja je već obećala da nikada neće priznati ishode referenduma. Rusija to razumije i sada je poduzela potrebne mjere za dugotrajni sukob.

Što se tiče ukronazista, možemo biti sigurni da će učiniti sve da pokušaju poremetiti referendume. Osim toga, NATO zapovjednici u Kijevu potpuno razumiju da će ruske snage samo jačati u nadolazećim mjesecima, pa će jurišati izvojevati što više pobjeda (uključujući ubijanje civila i napade na civilnu infrastrukturu).

Druga velika vijest dana je, naravno, da će Rusija podržati i prihvatiti ishod referenduma u četiri gore spomenute regije.

U potpunosti očekujem povećanje NATO – Ukrajinskih napada u nadolazećim tjednima i mjesecima. Ovi napadi neće prestati sve dok a) Zapad ne ostane bez resursa i b) njihov ishod ne da nikakve opipljive rezultate.

Za konsolidirani Zapad sve je bilo u optici: PR, PSYOPs, propaganda, što god. S ovim posljednjim ruskim odgovorom, za vladare konsolidiranog Zapada postaje još važnije uvjeriti svoje kmetove da Rusija gubi, a Zapad pobjeđuje.

Znajući da vrijeme ističe (i vojno i ekonomski), zapadne vladajuće klase to očajnički pokušavaju sakriti glasnim objavama da će ruski “poljski crnci” biti kažnjeni zbog svoje drskosti u neposlušnosti Velikim Gospodarima Svemira.

Ovdje bih želio napomenuti da će ova mini-mobilizacija imati važan psihološki učinak na rusko društvo: mentalitet “posla kao i obično” sada je očito zastario. Ruski vezni red dobio je izravnu poruku da je sada također “mobiliziran”. Ostatak ruskog gospodarstva sigurno će to primijetiti. Baš kao i ljudi. 

Nakon toga, Poljaci su već zaprijetili vlastitim referendumom u zapadnoj Ukrajini. Tko bi sumnjao da će europska hijena za sebe odgristi komad Ukrajine (pogotovo komad koji je povijesno pripadao Poljskoj).

U međuvremenu, Armenija je zaprijetila povlačenjem iz Organizacije za Ugovor o kolektivnoj sigurnosti (CSTO). Rusija je spasila Lukašenka, Tokajeva i Pašinijana, ali su sva trojica i dalje uključeni u tu blesavu politiku “višesektorstva”, što na jednostavnom engleskom znači “želimo da nas Rusija štiti dok se mi prodajemo SAD-u”. Istina je da Rusija ima daleko bolje partnere od većine svojih neposrednih susjeda i Lukašenko, Tokaev i Pašinijan moraju naučiti tešku lekciju. To je ono što sada proživljava Armenija. Možda će Lukašenko i Tokajev shvatiti poruku i naučiti lekciju. Armenija će dobiti ono što zaslužuje…

Za razliku od Armenije, Azerbajdžan, Iran, pa čak i Turska bili su puno odgovorniji partneri Rusiji (iako je Turskoj također potreban povremeni “podsjetnik” kako bi se ponašala). A budući da Armenci sada imaju “sigurnosna jamstva” ni od koga drugog do od Pelosi, sada mogu mirno spavati bez potrebe za ruskom zaštitom, zar ne?

Što se tiče Grada na brdu, jedine supersile na svijetu, on se bavi glupostima: “Kako Francuzi vole reći, što se stvari više mijenjaju, to više ostaju iste“…

Ruski izvori izvješćuju da zapadnjački PSYOP aktivno šire FUD (strah, neizvjesnost i sumnja) po ruskom internetu sa svakakvim besmislicama o djelomičnoj mobilizaciji. PS: glupa ruska 5. kolona je pokušala organizirati prosvjede protiv ove mini-mobilizacije. Rezultat? Uhićene su 364 osobe. 96 u Sankt Peterburgu, 89 u Moskvi i 45 u Jekaterinburgu. Ovo će vam dati dobru predodžbu o tome koliko je 5. kolona postala potpuno nevažna u Rusiji (osim u krugovima moći gdje se stručnjaci za atlantske integracije još uvijek skrivaju u iščekivanju boljih vremena).

Dakle, sada je i više nego jasno kako je Rusija odgovorila na sve provokacije Zapada i službeno im objavila rat.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp