Šokantno: 32 – godišnji trkač iznenada preminuo stotinjak metara od ulaska u cilj

Šokantno: 32 – godišnji trkač iznenada preminuo stotinjak metara od ulaska u cilj

U nedjelju je 32-godišnji trkač kolabirao i iznenada umro od srčanog udara nekoliko stotina metara od kraja popularnog polumaratona Satara Hill dugog 13 milja.

Raj Kantilal Patel, otac šestomjesečne djevojčice, kolabirao je u blizini Parange Chowka, oko 250 metara od cilja.

“Nakon što je kolabirao, organizatori maratona su odmah odveli Patela u bolnicu gdje je proglašen mrtvim. Registrirali smo slučaj nesreće i istraga je u tijeku “, rekle su vlasti.

“Čuli smo za smrtne slučajeve na drugim maratonima diljem svijeta”, stoji u priopćenju SHHM-a. “Budući da je naša staza brdovita, uvijek smo pazili da imamo dobar sustav koji jamči sigurnost trkača u slučaju nužde.”

“Trkač (Raj Patel iz Kolhapura, Indija) se srušio blizu Parange Chowka, oko 250 metara od cilja. Srećom, na mjestu gdje je pao bila je stacionirana kardiološka ambulanta”, stoji u poruci.

“Volonteri na mjestu događaja dali su sve od sebe kako bi ga reanimirali te su ga u roku od nekoliko minuta smjestili u vozilo hitne pomoći, koje je zatim odvezlo u označeni medicinski centar. No, svi napori da ga se oživi bili su uzaludni i izgubili smo ovog blistavog mladog trkača u najboljim godinama života. Još uvijek se borimo s ovim iznenadnim događajem. Može se samo zamisliti kroz što moraju proći njegova obitelj i prijatelji.”

“Naše misli i molitve idu uz ožalošćene obitelji. Svi trkači su obitelj. Izgubili smo jednog od nas. Neka pokojna duša počiva u miru. Prerano si otišao, dragi Raj. Zauvijek ćeš nam nedostajati…”, zaključuje se u poruci.

Prema riječima jednog od organizatora, Patel je bio profesionalni igrač badmintona na međunarodnoj sceni i vrlo vješt sportaš.

Patel se također natjecao i osvojio nekoliko maratona. Najnoviji je bio Goa maraton, piše Times of India.

Satara Hill Half Marathon (SHHM) ultra je polumaraton koji se svake godine održava u povijesnom gradu Satara u Indiji i drži Guinnessov svjetski rekord za ‘Najviše ljudi u jednoj planinskoj trci’.

U 2021. godini samo oni koji su primili obje doze cijepljenja protiv COVID-a imali su pravo upisa u SHHM. Za ovogodišnje 11. izdanje nije jasno zahtijeva li organizacija i dalje dokaz o cijepljenju protiv COVID-a.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp