Facebook uskoro vraća Trumpov profil

Facebook uskoro vraća Trumpov profil

Bivšem Predsjedniku  SAD-a Donaldu Trumpu mogao bi se dopustiti povratak na Facebook nakon što mu suspenzija računa istekne 2023. godine, rekao je Nick Clegg iz matične tvrtke Meta Platforms u četvrtak na ekskluzivnom događaju Semaphore Exchange u Washingtonu.

Dok tvrtka bude donosila odluku, razgovarat će sa stručnjacima, odvagnuti rizik od takozvane stvarne štete i djelovati proporcionalno, rekao je. Ovo je prvi put da je Clegg, koji je kao predsjednik odjela za globalna pitanja zadužen za odluku hoće li ukinuti ograničenje, javno raspravljao o svom razmišljanju.

Trumpu je zabranjeno objavljivanje na nekoliko internetskih platformi nakon američkih izbora 2021., a Facebook, sestrinska aplikacija Instagram, Twitter i Google YouTube navode njegovu ulogu u poticanju nasilja na Capitol Hillu 6. siječnja.

Odluka će imati materijalne učinke na moguću Trumpovu predsjedničku kampanju 2024. Prije suspenzije imao je 35 milijuna pratitelja samo na Facebooku; čini se da sada ima 4 milijuna sljedbenika na platformi Truth Social.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp