Predsjednica EK, Von der Leyen o mogućoj pobjedi desnog bloka u Italiji – Ako stvari krenu u krivom smjeru, imamo alate

Predsjednica EK, Von der Leyen o mogućoj pobjedi desnog bloka u Italiji – Ako stvari krenu u krivom smjeru, imamo alate

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen upozorila je Italiju na posljedice ako odstupi od demokratskih načela uputivši time prijetnju uoči nedjeljnih talijanskih izbora, na kojima se očekuje pobjeda desnog bloka predvođenog Giorgiom Meloni.

Komentari ukazuju na zabrinutost u nekim europskim prijestolnicama zbog predstojećih izbora te sugeriraju da bi odnosi između Bruxellesa i Rima mogli postati turbulentni ako Meloni i njeni partneri pobijede.

“Moj pristup je da koja god je demokratska vlada voljna raditi s nama, mi radimo zajedno”, rekla je Von der Leyen na Sveučilištu Princeton u Sjedinjenim Državama u četvrtak 22. rujna ove godine, odgovarajući na pitanje postoje li zabrinutosti zbog predstojećih izbora u Italiji. “Ako stvari krenu u teškom smjeru… Govorila sam o Mađarskoj i Poljskoj, imamo alate”, zaključila je gospođa Von der Leyen.

Nakon sankcija Orbanovoj Mađarskoj, koje su do sada nezabilježene u povijesti Unije, ide se u prijetnje svakom tko se protivi globalnoj agendi.

Oni to više i ne ublažavaju, napadaju iz svih oruđa i oružja. Diktatura Komisije pod pokroviteljstvo WEF-a Klausa Schwaba, zajedno s agresivnim Putinom, koji je također dio Novog svjetskog poretka (u kojem igra svoju ulogu agresora – bullya), strovalit će EU pa time i Lijepu Našu u siromaštvo, beznađe i propast.

U tome im pomaže “lokalni guverner” premijer RH, Andrej Plenković i njegov vjerni koalicijski partner, Milorad Pupovac. 

 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp