Trump upozorava na Treći svjetski rat

Trump upozorava na Treći svjetski rat

Sukob u Ukrajini mogao bi prerasti u Treći svjetski rat, upozorio je 21. rujna ove godine, bivši američki Predsjednik Donald Trump, nakon što je ruski Predsjednik Vladimir Putin rekao da će Moskva upotrijebiti sva potrebna sredstva da se obrani od prijetnje svom teritorijalnom integritetu.

Pišući na svojoj platformi društvenih medija, Truth Social, bivši predsjednik je rekao da se sukob u Ukrajini, koji je započeo nakon što je Rusija pokrenula vojnu ofenzivu krajem veljače, “nikada nije trebao dogoditi”, objavila je agencija Reuters.

Trump uvjeravao javnost  da je još uvijek u Bijeloj kući, neprijateljstva između Moskve i Kijeva nikada ne bi izbila.

“Kao što sam već neko vrijeme jasno davao do znanja, ovo bi moglo kulminirati Trećim svjetskim ratom” , dramatično je uzviknuo.

Putin je u srijedu najavio djelomičnu vojnu mobilizaciju od oko 300.000 rezervista koji će biti pozvani u aktivnu službu. Ruski čelnik također je upozorio da će Moskva “koristiti sva sredstva da zaštiti naše ljude” , uključujući nuklearno oružje ako bude potrebno.

Ovo nije blef “, naglasio je ruski Predsjednik Putin, koji je rekao da će Rusija koristiti “sva raspoloživa sredstva” da zaštiti svoju neovisnost i sigurnost.

Nije prvi put da Predsjednik Trump diže uzbunu zbog posljedica ukrajinske krize. U lipnju je kritizirao svog nasljednika, predsjednika Joea Bidena, zbog načina na koji se njegova administracija nosi s krizom, kritizirajući sadašnjeg predsjednika zbog slanja desetaka milijardi dolara vojne pomoći Kijevu, za koju kaže da će samo dodati ulje na vatru sukobu.

“I mi smo u ozbiljnoj opasnosti zbog onoga što se događa u Ukrajini i s Rusijom. Svjetski rat bi mogao izbiti na način na koji oni to rade. To što rade je suludo” , izjavio je u tom trenutku bivši Predsjednik Donald Trump.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp