Slavne osobe prodaju svoje osobne stvari kako bi donirale Svjetsku zdravstvenu organizaciju

Slavne osobe prodaju svoje osobne stvari kako bi donirale Svjetsku zdravstvenu organizaciju

Kao da WHO nije uzimala dovoljno novca od fondacija poput Billa Gatesa, država članica i suradnje s farmakomafijom, sada ova organizacija “moli” do te mjere da poznati ljudi svoj novac uplaćuju na račun organizacije koja pripada Ujedinjenim Narodima.

Treba shvatiti da je potražnja za cjepivima pala na minimum, pa su možda zbog toga u financijskom “padu”.

Slavne osobe, uključujući britansku pop zvijezdu Eda Sheerana i košarkašku legendu Shaquillea O’Neala, pristale su ponuditi neke svoje osobne stvari za online prodaju u znak podrške Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji i Ukrajini.

Sedam mjeseci nakon početka rata u Ukrajini, Zaklada SZO, tijelo koje podupire napore organizacije u suočavanju s najhitnijim zdravstvenim izazovima u svijetu, danas je pokrenula online trgovinu “Human Kind” (HumanKind) u kojoj fanovi mogu pokušati kupiti osobni predmeti slavnih.

Prikupljena sredstva bit će iskorištena za potporu aktivnostima WHO-a u Ukrajini i susjednim zemljama, stoji u priopćenju zaklade, te se nada da će biti prikupljeno 53,7 milijuna dolara.

Osim Eda Sheerana i Shaquillea O’Neala, ovu akciju podržavaju i drugi umjetnici i sportaši, među kojima su britanska pjevačica Ellie Goulding, pop zvijezda Harry Styles, umjetnik Shepard Ferry, boksački prvak Vladimir Kličko, čiji je stariji brat Vitalij gradonačelnik Kijeva.

Poznata britanska pjevačica Annie Lennox, koja je na prodaju dala par svojih sunčanih naočala, pozvala je sve da učine što mogu kako bi podržali ukrajinski narod.

Zainteresirani su pozvani da doniraju online na humankind.who.foundation od 24. rujna do 24. listopada, a dobitnik će biti izvučen 31. listopada.

“Sedam mjeseci od početka ovog tragičnog rata, ljudima je sve više potrebna hitna medicinska pomoć diljem zemlje. Moramo odgovoriti na trenutačne i dugoročne zdravstvene potrebe pogođenih ljudi”, rekao je glavni direktor Zaklade WHO Anil Soni u izjavi.

WHO je zabilježio 550 napada na zdravstvene sustave u Ukrajini od početka ruske invazije 24. veljače.

Prema organizaciji, više od 12 milijuna izbjeglica pobjeglo je u europske zemlje, a više od trećine ukrajinskog stanovništva (17,7 milijuna stanovnika) treba humanitarnu pomoć. WHO je Ukrajini do sada dostavio 1300 tona medicinske pomoći.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp