U Njemačkoj se spremaju masovni prosvjedi zbog inflacije i poskupljenja energenata

U Njemačkoj se spremaju masovni prosvjedi zbog inflacije i poskupljenja energenata

U Njemačkoj se nazire kraj crnim predviđanjima, zbog inflacije i poskupljenja energenata moglo bi doći do masovnih prosvjeda i nereda što bi dovelo do opasnosti za unutarnju stabilnost zemlje, objavio je njemački Savezni ured za borbu protiv kriminala (BKA).

Možemo očekivati ​​sličnu situaciju kao tijekom prosvjeda protiv mjera za suzbijanje pandemije, kada se značajan dio stanovništva osjećao ugroženim političkim odlukama – stoji u ocjeni BKA koju prenosi dnevnik Tages Spiegel.

Prema istom izvješću, ekstremne islamističke snage mogle bi iskoristiti postojeću kriznu situaciju za djelovanje.

Navodi se da je vođa “Islamske države” pozvao sljedbenike u Europi da iskoriste rat između Rusije i Ukrajine i nestabilnu političku situaciju u Europi.

Osim širenja nemira od strane desničarskih ekstremista i islamista, njemački Savezni ured za borbu protiv kriminala očekuje i nasilne akcije krajnje lijevih snaga.

Očekujemo prosvjede i blokade objekata energetske infrastrukture – stoji u izvješću.

Prije nekoliko dana u Njemačkoj je grupa klimatskih aktivista organizirano blokirala rad termoelektrane na ugljen na istoku zemlje na pola dana.

BKA smatra da bi ekstremno desničarske snage mogle izvršiti i napade na političare, kao što je to bio slučaj tijekom pandemije.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp