Jezivi Biden u publici prepoznao ženu s kojom tvrdi da je bio u vezi dok je imala 12 a on 30 godina

Jezivi Biden u publici prepoznao ženu s kojom tvrdi da je bio u vezi dok je imala 12 a on 30 godina

Predsjednik Joe Biden zaprepastio je gledatelje u petak kada je izdvojio ženu u gomili i ustvrdio da je imao vezu s njom kada je imala samo 12 godina.

“Moraš me pozdraviti,” rekao je Biden tijekom govora u Nacionalnoj obrazovnoj udruzi u Washingtonu, DC “Imamo dugu prošlost. Ona je imala 12 godina – ja sam imao 30, ali mi je puno pomogla u životu.

Washingtonexaminer.com izvještava: Biden nije priznao kako je poznavao ženu ili što mu je pomogla, ali ta je primjedba uhvatila gledatelje nespremne.

Stanka se dogodila tijekom Bidenovog opovrgavanja predizborne platforme republikanaca u Zastupničkom domu koja je objavljena u petak, u kojoj je Biden kritizirao čelnika manjine u Zastupničkom domu Kevina McCarthyja (R-CA), koji je najavio platformu u govoru u Pittsburghu.

“Čelnik manjine u Zastupničkom domu Kevin McCarthy otišao je u Pennsylvaniju i otkrio ono što on naziva ‘Obveza za Ameriku’,” rekao je Biden. “Sada, to je tanak niz političkih ciljeva s malo ili nimalo detalja za koje kaže da će ih republikanci slijediti ako ponovno preuzmu kontrolu nad Kongresom. Tijekom gotovo sat vremena, evo nekoliko stvari koje nismo čuli: nismo čuli da spominje pravo na izbor, nismo čuli da spominje Medicare, i nismo ga čuli da spominje socijalno osiguranje.”

Platforma se umjesto toga usredotočila na četiri ključna područja: obrazovanje, gospodarstvo, kriminal i sigurnost granica te odgovornost vlade.

“Dakle, pogledajmo što je Kevin danas rekao”, rekao je Biden. “Rekao je da republikanci žele ‘sačuvati slobodu našeg ustava’. To zvuči odlično. I ja sam za to; svi smo. Ali pogledajte što su zapravo učinili: republikanci MAGA-e samo su klicali i prihvatili prvu odluku Vrhovnog suda u cijeloj našoj povijesti… koja je zapravo oduzela temeljno pravo.”

Komentar se odnosio na nedavnu odluku Vrhovnog suda kojom je poništena značajna presuda u  predmetu Roe protiv Wadea  vraćanjem zakonitosti pobačaja u savezne države. Biden je rekao da će Kongres, ako demokrati pobijede na središnjim izborima u studenome, kodificirati Roea u zakon .

Biden je također prozvao republikance koji tvrde da podupiru provođenje zakona, ali nisu osudili pobunu na Kapitolu 6. siječnja.

“Ne možete biti za provođenje zakona i za pobunu”, rekao je Biden. “Ne možete tvrditi da ste stranka zakona i reda, a ljude koji su napali policiju 6. siječnja nazivati ​​domoljubima.”

McCarthyjev nacrt dolazi dan nakon što je Zastupnički dom usvojio nekoliko glavnih zakona za provedbu zakona kojima se demokrati nadaju da će se suprotstaviti optužbama da su “blagi prema kriminalu” uoči izbora na sredini mandata.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp