Njemački Zeleni traže da trećinu novih radnih mjesta dobiju migranti

Njemački Zeleni traže da trećinu novih radnih mjesta dobiju migranti

U ime promicanja “raznolikosti”, vladajući Zeleni u njemačkom gradu Hannoveru planiraju zabraniti trećini lokalnih građana da se prijavljuju za državne poslove kako bi ih dali migrantima.

Zeleni gradonačelnik čini razliku! – napisala je Filiz Polat, rođena Turkinja, generalna direktorica parlamentarne grupe Zelenih.

Sigurno je mislila na gradonačelnicu Hannovera Belit Onaj, koja je na vlast došla u studenom 2019. godine i također je turskog podrijetla.

Do kraja 2026. godine trećina svih novooglašenih radnih mjesta u gradu trebala bi biti popunjena kandidatima s migrantskom pozadinom – objavila je Polat.

U nastojanju da se znatno poveća broj migranata stranog podrijetla na radnim mjestima u lokalnoj upravi, nacrtom odluke koju je usvojio gradski Odbor za integracije osigurat će se da “ciljna brojka za sve novozaposlene bude 30 posto”.

Kao dio programa za uspostavljanje statusa Hannovera kao “grada migracija”, vlada će također pokrenuti PR kampanju kako bi “motivirala mlade ljude iz obitelji migranata da iskoriste širok raspon mogućnosti obuke i studiranja u glavnom gradu države” .

„Kampanja će uključivati ​​„Dan različitosti“ u lokalnim školama, uz daljnji razvoj „antirasističke nastave“ u vlasti i javnim tijelima. Dodijelit će se i nagrada za „tvrtke migrante“ na lokalnom području.

Kritičari ovog prijedloga tvrde da je potpuno neustavan i da krši antidiskriminacijske zakone.

Alexander Graf Lambsdorff, član FDP-a u Bundestagu, rekao je da je plan “očito neustavan, ako dobro razumijem naš temeljni zakon”.

Što se događa s druge dvije trećine? – upitao je Lambsdorf u tweetu.

Jesu li rezervirani za organske Nijemce?, zaključio je Lambsdorf.

Lambsdorf je istaknuo da je protuustavno rezervirati bilo kakva radna mjesta samo na temelju nečije etničke pripadnosti ili migrantskog podrijetla, bilo njemačkog ili stranog.

Kao što smo ranije istaknuli, Zelena stranka u Njemačkoj pokrenula je PR kampanju u mjesecu srpnju slaveći svoju viziju budućnosti zemlje.

Od svih promotivnih plakata napravljenih za kampanju ni na jednom nisu prikazani bijelci.

Trenutačno Zeleni drže 118 od 736 mjesta u Bundestagu nakon što su osvojili 14,8 posto glasova na saveznim izborima 2021. i sada su treća stranka od šest parlamentarnih skupina u Bundestagu.

Inače, 300 delegata Zelene stranke toliko mrze svoju zemlju da su tražili da se riječ “Njemačka” izbaci iz vlastitog statuta stranke.

Nova njemačka povjerenica za “antidiskriminaciju” nedavno se našla pod lupom jer je prije koristila pogrdan jezik kada je etničke Nijemce nazivala “krumpirima”.

U međuvremenu, disparitet ostaje toliko velik da brojke koje je objavila njemačka Vlada pokazuju da su stranci koji nisu Nijemci odgovorni za više od 39 posto svih ubojstava i 56,25 posto presuda za ubojstvo iz nehata, unatoč tome što predstavljaju samo 12 posto stanovništva.

Za “nagradu” u ime tolerancije dobit će trećinu radnih mjesta.

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

 

 

 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp