Rusija također prelazi na digitalnu valutu i potpisuje zakon o korištenju Bitcoina za međunarodnu trgovinu

Rusija također prelazi na digitalnu valutu i potpisuje zakon o korištenju Bitcoina za međunarodnu trgovinu

Ruska središnja banka i Ministarstvo financija potpisali su nacrt zakona koji dopušta plaćanja bitcoinima i kriptovalutama za međunarodne trgovinske obračune, izvijestili su ruskim medijskim izvješćima.

Nacrt zakona “u cjelini opisuje kako se kriptovaluta može kupiti, što se može učiniti s njom i kako se mogu ili ne mogu izvršiti prekogranične nagodbe”, najavio je zamjenik ministra financija Alexei Moiseev.

Sporazum slijedi nakon prethodnog izvješća u kojem je Moiseev izjavio kako je za Rusiju od vitalne važnosti da vodi međunarodnu trgovinu koristeći bitcoin zbog trenutačnih okolnosti u vezi sa sankcijama koje predvodi SAD.

Međutim, Banka Rusije i dalje je protiv legalizacije razmjene kriptovaluta i poravnanja u kriptovalutama unutar Rusije, prema izvješću.

Osjećaj središnje banke i dalje ilustrira različitost mišljenja između regulatora i državnih dužnosnika u Rusiji. ZeroHedge izvješće :

Kao što je ranije izvijestio Bitcoin Magazine, početni prijedlog zakona koji predlaže okvir za digitalnu imovinu predstavila je ranije ove godine ruska vlada koja je potaknula zabranu rudarenja bitcoina. No, Ministarstvo financija demantiralo je vlastitim prijedlogom zakona koji je tražio samo strožu regulaciju prostora. Predsjednik Vladimir Putin tada je najavio svoju potporu prijedlogu zakona Ministarstva navodeći konkurentsku prednost Rusije s prirodnim resursima.

Od tada su ministar energetike i Savezna porezna služba komentirali kako bitcoin može pomoći malim poduzećima ili su aludirali na međuresorne razgovore o međunarodnoj trgovini.

Ivan Chebeskov, direktor tržišta financijske stabilnosti ruskog ministarstva financija, prethodno je objasnio da ima mnogo više “istomišljenika” po tom pitanju.

Također, znam da postoje zastupnici u Državnoj dumi koji se aktivno bave ovom temom, možda će to biti njihova inicijativa, objasnio je Chebeskov. 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp