Luda blokada Facebooka zbog otrova u brzim antigenskim testovima


Povodom konferencije za novinare održanoj 22. rujna, na kojoj su brojni stručnjaci iznijeli dostupne dokaze o nedeklariranim otrovima u brzim antigenskim testovima, na Facebooku je već krenuo suludi val blokada. Bez obzira radi li se o emisijama APA/OTS-a, kratkim trailerima, sažetku ili samoj konferenciji za novinare, očito je stotine ako ne i tisuće korisnika upozoreno i blokirano. Organizatori se s tim ne žele pomiriti.

Cenzura na njemačkom govornom području Facebooka obično dolazi od njemačke savezne vlade, koja je cenzuru prepustila privatnim tvrtkama i takozvanim “provjeriteljima činjenica”. Na taj se način misli da se može zaobići zabrana cenzure utvrđena u Temeljnom zakonu. Posebno dramatično postaje kada njemačka vlada ovu cenzuru proširi na Austriju. Jer onda se vjerojatno radi i o kršenju Državnog ugovora iz 1955. koji Njemačkoj zabranjuje miješanje u austrijske poslove.

Organizatori konferencije za novinare, EMU i Report24 sada traže primjere takvih zabrana. Ovi su zajedno izvedeni pred sud. Zato što je neprihvatljivo da se ovdje uopće provodi cenzura ako narativ o Coroni nije čak ni proturječan. To je slučaj u ovom predmetu. Jer čak i ljudi koji vjeruju u službenu priču o opasnom korona virusu imaju pravo na testiranje netoksičnim testovima. Dopuštanje školarcima da se igraju s genotoksičnim tvarima za koje učitelji vjeruju da su voda ili fiziološka otopina čini se, u najmanju ruku, kriminalnim.

Nitko nikada nije ograničio ljudsko pravo na slobodu govora kao Mark Zuckerberg. Nećemo prihvatiti ovo. Molimo sve osobe koje su blokirane zbog linka na našu press konferenciju da ovaj proces dokažu snimkama zaslona i pošalju ih na redaktion@report24.news . Naši odvjetnici posebno traže one kojima je izrečena zabrana od 30 dana i imaju glavno mjesto boravka u Njemačkoj – tada bi se pravni postupak najbrže pokrenuo.“ – izjavili su iz redakcije report24newsa.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp