Robert Habeck najavio je uništenje Njemačke još u siječnju 2020. na WEF-u u Davosu

Robert Habeck najavio je uništenje Njemačke još u siječnju 2020. na WEF-u u Davosu

Sastanak Svjetskog gospodarskog foruma u Davosu u siječnju 2020. bio je u znaku “Zelenog plana”. Stoga nije čudno da je među pozvanim sudionicima prvi put bio i Robert Habeck iz stranke zelenih. Svakog tko danas misli da nitko nije mogao pretpostaviti što će Zeleni učiniti sudjelovanjem u vladi u Njemačkoj ne treba samo optužiti da nije pročitao njihov izborni program: Zeleni zapravo nikada nisu tajili svoje planove. Čak je i Habeck to vrlo konkretno opisao početkom 2020. godine u Davosu…

Na skupu u Davosu ne samo da je najavio da će Njemačka za zelenu revoluciju morati izdvojiti enormne iznose, već i da će, po njegovom mišljenju, biti potrebna radikalna promjena sustava jer se “preokret” ne može postići neznatnim promjenama. :

Kamo vodi ova radikalna promjena sustava trebalo bi danas biti jasno svakom razumnom čovjeku: Njemačka, koja je nekoć bila mjesto inovacija i industrije, trenutno se namjerno uništava. Deindustrijalizacija je već realnost, ne samo zbog sankcija i nepriuštivih cijena energenata kojima su Zeleni oduvijek težili, već i zbog planskih gospodarskih intervencija i ekofašističkih smjernica koje sve više tjeraju tvrtke na iseljavanje.

Habeck 2020: Njemačka ne troši novac

Još 2020. godine Habeck je za Bloomberg demonstrirao impresivno negiranje stvarnosti tvrdnjom da je Njemačka zemlja u EU koja ne troši novac i samo štedi:

“Moramo trošiti više. Mi kao Njemačka smo zemlja u Europi koja štedi sav novac. Ipak, toliko toga u Europi i Njemačkoj zahtijeva izdatke. Ali mi to ne radimo.”

izvor

Izričito je pozvao na golemu potrošnju na “zelenu infrastrukturu” i ustvrdio da oštri stav Njemačke (koja već dugi niz godina raspodjeljuje novac poreznih obveznika po cijelom svijetu na štetu vlastitih građana i bezuspješno pokušava nametnuti vlastite ideologije drugima) zemljama) uzrok je svih problema – od sporog interneta do deficita u obrazovnom sustavu. Kao da bi još veća potrošnja na “Stvari u Europi” to riješila. U vrijeme kada su ove izjave dane, državni dug u Njemačkoj iznosio je 2,053 trilijuna eura – ali Habeck je buncao o “fetišizmu crne nule”. Činjenica da se netko tko se toliko udaljio od stvarnosti sada smije grditi kao njemački ministar gospodarstva je, naravno, nevjerojatan znak siromaštva.

“Svi se u Njemačkoj žale na spor internet, prenapučenost i kasne vlakove. Ne bismo imali dovoljno obnovljive energije […]. Škole bi mogle biti bolje opremljene. Obrazovanje bi moglo biti bolje. Ne trošimo dovoljno na istraživanje i obrazovanje. Nijemci znaju da postoji potreba. Ali još uvijek postoji onaj crni nulti fetišizam, rekao bih. Posljednjih deset godina učili su nas da je najbolje štedjeti. Uz dužno poštovanje, to je bio pristup Angele Merkel. Trebat će vremena da shvatimo da fiskalna politika funkcionira drugačije.”

izvor

Force Green “Transformacija”.

U intervjuu za Deutschlandfunk, nakon sastanka WEF-a, Habeck je raspravljao o planovima za prisilnu “transformaciju” kroz odgovarajuće političke smjernice i sveobuhvatnu regulaciju tržišta. Jer, naravno, proizvodi proizvedeni korištenjem “zelenih” proizvodnih procesa puno su skuplji. Sve što nije zeleno tada bi moralo podlijegati kaznenim carinama kako nitko ne bi imao priliku dobiti jeftinije proizvode. U međuvremenu je Habecka vjerojatno sustigla stvarnost: budući da sve države svijeta nikada ne bi prihvatile takve sulude mjere, trenutno se pokušava progurati “preobrazba” na pozadini ukrajinskog rata – i to ne uspijeva jer brojne zemlje ne podržavaju sankcioni cirkus. Dakle, Njemačka i EU gube konkurentnost, dok druge države čak imaju znatne koristi od ove samoubilačke politike (primjerice prodajom ruske energije EU po visokim cijenama).

Habeck trenutno cijelom svijetu na impresivan način pokazuje kako to ne ide. Dok se u inozemstvu često s pravom smiju Njemačkoj, građani u ovoj zemlji masovno pate. Dokazano je da većina njih nije glasala za Zelene – ali jednu stvar za koju ih ipak možete kritizirati: njihovu inertnost u pokazivanju federalnoj vladi jasnih crvenih linija. Jer zelena “preobrazba” ne samo da je u mnogim slučajevima u suprotnosti s voljom birača, nego i svakom prisegom narodu.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp