Dr. Vernon Coleman – Energetsko licemjerje i glupost

Dr. Vernon Coleman – Energetsko licemjerje i glupost

EU je reklasificirao prirodni plin i nuklearnu energiju kao oblike obnovljive energije kako bi se lakše ispunila politička obećanja o ‘neto nuli’. (Netko je vjerojatno shvatio da vjetar i sunce daju vrlo malo naše energije – usprkos svom pogrešnom publicitetu koji im se daje. U Ujedinjenom Kraljevstvu solarna energija i energija vjetra daju manje od 5% naše energije – i oboje zahtijevaju dosta energije za izgradnju i održavanje – a ako želite preživjeti u Ujedinjenom Kraljevstvu s 5% naše nacionalne opskrbe energijom onda ste vjerojatno mrtvi ili živite u inozemstvu).

Koliko će vremena proći prije nego što se i nafta ponovno klasificira kao ‘obnovljiva’? (Pretpostavljam da se može obnoviti, ako čekate dovoljno dugo.)

Zapravo, i ugljen je obnovljiv. Kad vam ponestane, samo naručite još i tip u kamionu vozi okolo.

Smiješna stvar je da su peći na cjepanice i neke cjepanice (cjepanice su prilično održive) zabranjene iako Vlada odobrava cjepanice koje se uzgajaju u inozemstvu, usitnjavaju u pelete i šalju preko Atlantika – ovaj golemi utrošak energije čini ih očito ‘obnovljivim izvorom energije’ ‘ resurs.

A vodik je sada vrlo moderno gorivo. Vidim da je vodik a la način s brigadom zalijepite se za cestu ispred vozila hitne pomoći jer nema emisija. Uistinu jest, iako nisam siguran da se ugljen i druga fosilna goriva koja su potrebna za proizvodnju vodika još mogu klasificirati kao potpuno ‘čista’.

Ipak, luđaci su razvili talent za ignoriranje neugodnih istina.

U međuvremenu, kada će netko kulturnjacima ukazati na to da energiju iz vjetra možete dobiti samo kada vjetar puše, a energiju iz sunca možete dobiti samo kada sunce sja.

Što okultisti predlažu da svijet čini za energiju u ovim dosadnim, mirnim danima?

Svatko tko promovira Net Zero je nesumnjivo lud.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp