Poznati kardiolog priznaje pogrešku i poziva na zabranu cijepljenja u cijelom svijetu

Poznati kardiolog priznaje pogrešku i poziva na zabranu cijepljenja u cijelom svijetu

Britanski kardiolog dr. Aseem Malhotra požurio se cijepiti Pfizerom što je prije moguće, već u siječnju 2021. godine, a zatim je postao gorljivi pobornik cjepiva protiv Covida. Ali nakon smrti u obitelji, liječnik je počeo istraživati ​​- i otkrio je sve više i više sigurnosnih rizika cjepiva. Predomislio se i s time izašao u javnost. Sada javno poziva na zabranu cijepljenja u cijelom svijetu.

U to se vrijeme Malhotra čak pojavio na televiziji u emisiji “Good Morning Britain” i tamo reklamirao cijepljenje protiv Covida: Indijski redatelj Gurinder Chadha, koji je također bio u emisiji, isto se cijepio.

Dogodio se smrtni slučaj u obitelji koji je dr. Aseema Malhotru učinio sumnjičavim. Njegov otac, koji je prije bio u dobroj formi i zdrav, doživio je srčani zastoj oko šest mjeseci nakon što je primio Pfizer cjepivo. Autopsija je otkrila ozbiljne okluzije u dvije glavne arterije. Malhotra se zatim informirao o komplikacijama nakon cijepljenja – i naišao na studije koje su pokazale povećan rizik od srčanog udara i rizik od miokarditisa nakon cijepljenja mRNA cjepivom. Malhotra je za The Epoch Times objasnio : “Uvijek sam medicini i znanosti pristupao s nesigurnošću jer se stvari uvijek razvijaju. A informacije koje sam tada imao potpuno su drugačije od informacija koje imam sada. I doista, kako su se informacije promijenile, moja je dužnost i odgovornost djelovati u skladu s tim informacijama. I to je ono što ja radim.”

Zapravo, Malhotra je iz temelja promijenio svoje poglede na učinkovitost i sigurnost cjepiva protiv Covida – i to nije skrivao. U trenutnom dvodijelnom istraživačkom radu (koji se nalazi ovdje: 1. dio i 2. dio ) bavio se rizicima cjepiva. 

Rezultati: U mlađoj populaciji, “broj koji treba liječiti” kako bi se spriječila jedna smrt ide u tisuće. Ponovna analiza randomiziranih kontroliranih ispitivanja koja koriste tehnologiju messenger ribonukleinske kiseline (mRNA) sugerira veći rizik od ozbiljnih nuspojava uzrokovanih cjepivima od hospitalizacije zbog COVID-19. Farmakovigilancijski sustavi i podaci o sigurnosti iz stvarnog svijeta, zajedno s vjerojatnim mehanizmima štetnosti, izazivaju ozbiljnu zabrinutost, posebno u odnosu na kardiovaskularnu sigurnost. Odražavajući mogući signal iz Pfizerove faze 3 ispitivanja, u Engleskoj je 2021. godine uočen značajan porast broja poziva hitnim službama zbog srčanog zastoja, a slični podaci objavljeni su iz Izraela u dobnoj skupini od 16 do 39 godina.

Zaključak:
 Ne može se reći da je pristanak za primanje tih sredstava bio u potpunosti informiran kako se zahtijeva etički i zakonski. Pauza i ponovna procjena globalnih smjernica za cijepljenje protiv COVID-19 odavno je potrebna.

Kardiolog je za objavljivanje odabrao Journal of Insulin Resistance. Tamo je član uprave; međutim, njegova je studija prošla neovisnu recenziju. Posebno mu je, prema vlastitoj izjavi, bilo važno što je ovaj časopis jedan od rijetkih koji ne prihvaća nikakav novac farmaceutske industrije.Stoga Big Pharma ne može financijskim poticajima utjecati na to koje će se studije objaviti, a koje ne.

Prema Malhotri, dokazi su danas jasni: cijepljenje u cijelom svijetu mora biti zaustavljeno. Vlasti i stručnjaci prvo bi morali provesti sveobuhvatna istraživanja kako bi utvrdili je li opravdano ponovno koristiti cjepivo u budućnosti. Sada je aktivno uključen u odnose s javnošću i upozorava na rizike cijepljenja koje je i prije smatrao sigurnim – objavio je na Twitteru objavio sljedeći video:

Primjer ovog liječnika pokazuje da čak i zagovornici cijepljenja mogu (i trebaju) iz temelja promijeniti svoje mišljenje pred novim podacima i dokazima, umjesto da se tvrdoglavo drže zadanog narativa. Nije mu bilo lako: Malhotra u videu izvještava da je prilično oklijevao donositi nove zaključke i odbaciti stara uvjerenja. No, dokazi o štetnosti nedovoljno ispitanih cjepiva govore sami za sebe.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp