Predsjednik Putin: Rat u Ukrajini je rezultat raspada SSSR-a

Predsjednik Putin: Rat u Ukrajini je rezultat raspada SSSR-a

Predsjednik Rusije, Vladimir Putin smatra da su sukobi u bivšem SSSR-u, uključujući i aktualni između Rusije i Ukrajine, rezultat raspada Sovjetskog Saveza te je optužio Zapad da sije razdor.

“Znamo da Zapad stvara scenarije za raspirivanje novih sukoba na prostoru ZND-a. Ali, već ih imamo dovoljno”, izjavio je Predsjednik Putin na sastanku s dužnosnicima sigurnosnih službi zemalja članica Zajednice neovisnih država (ZND) koja okuplja većinu država nastalih raspadom SSSR-a.

“Pogledajte samo što se sada događa između Rusije i Ukrajine, što se događa na granicama nekih zemalja ZND-a. Sve su to, naravno, rezultati raspada Sovjetskog Saveza”, nastavio je ruski predsjednik. Također je ustvrdio da se kroz težak proces formira pravedniji svjetski poredak.

Unipolarna hegemonija se neumitno urušava, to je objektivna stvarnost koju Zapad kategorički odbija prihvatiti. I vidimo sve što iz toga proizlazi”, naglasio je Putin.

“Držeći se prošlosti i pokušavajući provoditi politiku diktata na svim područjima, od međunarodnih odnosa do gospodarstva, uključujući kulturu i sport, ovaj famozni kolektivni Zapad stvara nove probleme i nove krize”, istaknuo je Putin.

Na azijskom regionalnom summitu 16. rujna Putin se već postavio kao protuteža zapadnom poretku, pozdravljajući rastuću ulogu novih centara moći. Nedavno je Predsjednik Putin raspad SSSR-a nazvao najvećom geopolitičkom katastrofom 20. stoljeća.

Izvor: hina.hr

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

 

 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp