Caitlin Johnstone – Kako poraziti Putina?

Caitlin Johnstone – Kako poraziti Putina?

Znam kako zaustaviti Vladimira Putina jednom zauvijek. Ja ovdje besplatno nudim svoje strateško čarobnjaštvo zapadnom carstvu. Prije nego otkrijem svoj nezaustavljivi plan, prvo moramo shvatiti da nas je Associated Press upravo obavijestio da je “neutemeljena teorija zavjere” da su SAD odgovorne za sabotiranje plinovoda Sjeverni tok koji su postavljeni za transport ruskog plina u Njemačku i da ovu neutemeljenu teoriju zavjere promiču isključivo Rusija i krajnje desničarske skupine.

“Kremlj i ruski državni mediji agresivno guraju neutemeljenu teoriju zavjere okrivljujući Sjedinjene Države za štetu na plinovodima u Baltičkom moru, što je, analitičari su rekli u petak, još jedan pokušaj da se podijeli SAD i njihovi europski saveznici”, kaže nam AP. “Rusko stajalište također odjekuje na forumima društvenih medija koji su popularni među američkim konzervativcima i ekstremno desničarskim skupinama.”

“Prijedlog da je SAD prouzročio štetu kružio je internetskim forumima popularnim među američkim konzervativcima i sljedbenicima QAnona, pokreta teorije zavjere koji tvrdi da Trump vodi bitku protiv sotonističke sekte za trgovinu djecom koja kontrolira svjetska događanja”, izvještava AP.

Ova informacija bi mogla biti iznenađenje za mnoge ljude koji nisu svjesni da promicanje ove tvrdnje znači da su nužno ili ruski ili krajnje desničarski QAnon sotonistički pedofilski teoretičari zavjere, poput primjerice bivšeg poljskog ministra vanjskih poslova i trenutačnog člana Europskog parlamenta Radeka Sikorskog, koji je otvoreno zahvalio Sjedinjenim Državama na eksploziji plinovoda.

Vijest da je ova teorija zavjere “neutemeljena” također može biti iznenađenje za one koji su primijetili da su i predsjednik Biden i njegova državna podtajnica za politička pitanja Victoria Nuland  izričito rekli da će Sjeverni tok 2 biti priveden kraju ako Rusija napada Ukrajinu, da su SAD sankcionirale one koji su izgradili Sjeverni tok 2, da insajderi iz DC-a  govore kako žele da Europljani budu više ovisni o sjevernoameričkoj energiji nego o plinovodima iz Rusije, da su Nijemci upravo bijesno zahtijevali kraj SAD-u – predvođene sankcijama Rusiji i ponovnim otvaranjem plina Sjevernog toka, da su američke pomorske snage nedavno provodile vježbe podvodnih vozila bez posade upravo tamo gdje su cjevovodi napadnuti, da su podvodna vozila bez posade pronađena s eksplozivnim punjenjima blizu ruskih plinovoda u prošlosti, da je Poljska doslovno upravo otvorila plinovod  koji će transportirati plin iz Norveške preko Danske i Baltičkog mora, da su američki vojni helikopteri snimljeni kako putuju između dviju točaka eksplozije i duž plinovoda Sjeverni tok 2 neposredno prije eksplozija, da carstvo SAD-a ima izričito izraženu politiku osiguravanja da se ne razviju sile koje bi mogle dovesti u pitanje njihovu globalnu hegemoniju, uključujući Europu, i da CIA ima poznatu povijest dizanja u zrak ruskih plinovoda.

Ali to je u vijestima, tako da je definitivno istina. Nije im dopušteno lagati. SAD nisu krive.

Dakle, ako je to luda rusko-sotonsko-pedofilska-QAnonova teorija zavjere – vjerovati da su američka vlada ili njezini imperijalni opunomoćenici možda imali nešto sa sabotažom ruskih plinovoda, tko je onda to učinio?

Pa, ovo će vas oduševiti jer je krajnje kontraintuitivno, ali evo odgovora: Rusija. To je tako prema takvim uvijek nepristranim i potpuno pouzdanim stručnjacima kao što je bivši direktor CIA-e John Brennan, koji kaže da je “Rusija svakako najvjerojatniji osumnjičenik”,NATO think tank  Alexander Vershbow, koji kaže da je Putin digao u zrak vlastite plinovode umjesto da je jednostavno zatvorio ventil jer je želio pokazati svijetu da je “luđak”.

“Sabotaža plinovoda Sjeverni tok dodatno pojačava sliku Putina kao luđaka, što bi moglo uvjeriti neke saveznike da guraju primirje i pregovore koji bi neizbježno značili da se Ukrajina odriče značajnih količina teritorija”, rekao je Vershbow Susan B Glaser iz Atlantica.

Dakle, eto vam ga. Rusija, a ne američki imperij, odgovorna je za uništavanje milijardi dolara vlastite gospodarske i energetske infrastrukture i oslobađanje stotina milijuna dolara vlastitog plina i okončanje svoje ključne točke utjecaja na Europu u izravnom olakšavanju američkih geostrateških interesa i vlastitu izravnu subverziju, jer Putin je luđak. Da nije istina, ne bi to mogli izvijestiti u vijestima.

Jeste li spremni za moju briljantnu strategiju o tome kako poraziti Putina? Evo je: jednostavno se odmaknite u stranu i pričekajte da on sam digne ostatak Rusije u zrak. Ovo je ipak isti luđak za kojeg nas New York Times obavještava da je naredio svojim vojnicima da granatiraju nuklearnu elektranu koju već kontroliraju. Ako je Putin brbljavi, iracionalni luđak koji uživa u dizanju vlastitih stvari u zrak bez ikakvog drugog razloga osim da se pravi lud, zasigurno će, ako se samo povučemo i ostavimo ga samome sebi, uskoro pretvoriti Rusku Federaciju u hrpu ruševina.

Iskreno, ne mogu vjerovati da sam ja, skromna blogerica, ovo shvatila u ime američkog imperija. Pomislili biste da bi sa svim briljantnim umovima u američkoj vladi i glavnim medijima ovo sami trebali shvatiti, ali očito im je ponekad potrebna mala pomoć. Svi DC think tankovi su dobrodošli da me nazovu s unosnim ponudama za zaposlenje koje mi žele ponuditi. Dobrodošli ste unaprijed, radujući se Putinovu samoizazvanom padu. 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp