Popularni Dado iz Smogovaca pokušao organizirati hetero paradu koja je zbog sigurnosnih razloga otkazana

Popularni Dado iz Smogovaca pokušao organizirati hetero paradu koja je zbog sigurnosnih razloga otkazana

Alin Kavur – Glumac koji je svoju slavu stekao u popularnoj seriji Smogovci, glumivši lik Dade, pokušao je na zagrebačkom Trgu Bana Jelačića organizirati hetero-paradu ponosa, koja je kako se naknadno navodi, otkazana iz „sigurnosnih razloga“.

Organizator Alin Kavur na Facebooku je objavio da se okupljanje koje se trebalo održati 8. listopada ipak odgađa nakon, kako on kaže, “sigurne procjene”.

“Otkazali smo prijavljeno okupljanje koje se trebalo održati 8. 10. 2022. na Trgu bana Josipa Jelačića u 12 sati. Kao pokretač I. hetero parade zatražio sam sigurnu procjenu zbog velikog interesa javnosti za navedeno okupljanje. Kroz konzultacije s koordinacijom, strukom i organizacijom donesen je sljedeći zaključak. Zbog najavljenog velikog dolaska građana postoji visoki rizik pridruživanja nekih od skupina osoba našem skupu te pokušaj raznih načina kršenja javnog reda i mira”, objavio je Kavur, inače poznat i kao Dado iz Smogovaca.

“Isto tako cilj je zaštititi osobe poštenih namjera te izbjegavanje nemilih događaja koje bi zakon pripisao meni pokretaču i drugim akterima događaja”, dodao je pa najavio da “daljnje aktivnosti nastavlja kroz tribine po gradovima” i “u kontroliranim uvjetima”.

U vrijeme kad se trebala održati hetero parada ponosa na Trgu bana Jelačića, kaže, održat će press-konferenciju.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp