Bivši senator upozorava: Globalisti nemilosrdno marširaju prema nuklearnom Armagedonu


Strahuje se od nuklearnog rata na Zapadu dok Rusija mobilizira stotine tisuća vojnika i proglašava aneksiju dijelova Ukrajine. U međuvremenu, predsjednik Volodymyr Zelensky objavio je da Ukrajina podnosi zahtjev za članstvo u NATO-u. Ova dva razvoja događaja mogla bi biti najznačajnija eskalacija od početka rata.

Današnji razvoj događaja otrežnjujući je podsjetnik da prijetnja nuklearnog rata raste. Umirovljeni senator države Virginia i umirovljeni pukovnik marinaca Richard Black obratio se članovima Kongresa u otvorenom pismu u utorak o “globalistima koji nemilosrdno marširaju prema ovom nuklearnom Armagedonu”.

Black je istaknuo:

Ne bi bilo rata da nismo srušili demokratski izabranu vladu Ukrajine nasilnim svrgavanjem predsjednika Janukoviča 2014. godine. Pospješili smo rat tako što smo kasnije preplavili Ukrajinu masivnim isporukama oružja.

Bivši senator je rekao: “ SAD je mogao postići mir jednostavnim pritiskom na Ukrajinu da provede mirovni sporazum iz Minska iz 2014., koji je zemlja potpisala, a koji daje jasan okvir za mirno rješavanje otvorenih pitanja. Ukrajina je obećala provesti Minski sporazum, ali je umjesto toga odabrala ratovati u Donbasu sljedećih sedam godina.”

Rekao je da je NATO mogao tražiti mir, ali je umjesto toga izabrao rat.

NATO je imao dovoljno mogućnosti za mir, ali se namjerno odlučio za rat. SAD je shvatio da, s Rusijom okrenutom leđima, nema drugog izbora nego napasti. Godine 2007. američki veleposlanik u Rusiji William Burns upozorio je da bi ulazak Ukrajine u NATO mogao dovesti do rata između Ukrajine i Rusije. Unatoč tome, Obamina administracija je svrgnula ukrajinskog predsjednika i unijela oružje, znajući da će izazvati rat.

Black je rekao da milijarderske elite s interesima u regiji ostvaruju ratnu dobit, čak i ako to znači riskiranje života stotina milijuna ljudi diljem svijeta”.

Prema članku 5, bilo kakvo primanje Ukrajine u NATO automatski bi izazvalo svjetski rat između Rusije i Zapada (Treći svjetski rat).

U govoru u petak, Putin je rekao da su SAD postavile “presedan” korištenjem nuklearnog oružja protiv Japana tijekom Drugog svjetskog rata.

Prošli tjedan, admiral Charles A. Richard — trenutačno šef američkog Strateškog zapovjedništva — upozorio je da je na pomolu “mogući izravan oružani sukob sa sličnim nuklearnim oružjem” .

Evo otvorenog pisma bivšeg senatora zastupnicima na Capitol Hillu:

“Moramo li uništiti svjetsku populaciju da bismo intervenirali u graničnom ratu u kojem SAD nemaju vitalni nacionalni interes?” upitao je bivši senator.

Black je pozvao na trenutni prekid ovog rata tako što će Ukrajinu učiniti neutralnom, nesvrstanom državom“kao što smo učinili Austriju tijekom Hladnog rata 1955.”

No čini se da molba bivšeg senatora da se izbjegne daljnji sukob nije uslišena nakon što je Zelenski izjavio svoju namjeru da ubrza članstvo u NATO-u dok je predsjednik Putin proglasio aneksiju 15% Ukrajine.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp